Articles filtrats per data: Febrer 2018

Digues la teva i participa!

participa2018

Si vius a Teià, la teva opinió importa! Participa en l’elaboració del Reglament de Participació ciutadana i el Reglament Orgànic Municipal (ROM).

L’Ajuntament de Teià vol crear el Reglament de Participació Ciutadana i el ROM i aquí és on la teva opinió també hi compta. Anima’t a participar-hi!

Punts de recollida:

Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament (C/ Pere Noguera, 12)

Biblioteca de Can Llaurador (Av. José Roca Suárez Llanos 40)

Espai Can Llaurador (Av. José Roca Suárez Llanos 32-38)

CMC La Unió (C/ Passeig de la Riera, 116)

Vine el proper 9 de març a la sessió oberta de propostes a la CMC la Unió!


Qui hi pot participar?

Persones empadronades a Teià majors de 16 anys.

Fins quan tinc temps de lliurar l’enquesta?

Fins el dia de la sessió oberta de propostes del 9 de març

Accedeix a l'enquesta
Llegir més ...

JOCS DE LA PAU- DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU – DENIP

El dia 31 de gener es va celebrar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau a la Biblioteca. Com cada any hi participaren tots els centres educatius del nostre poble. Els més petits, l’Escola Bressol Els Galamons i la Bambi, van fer murals amb fotografies i pintures de les activitats dutes a terme als centres respectius. Aquests murals estaran penjats a la sala polivalent de la Biblioteca on es podran visitar durant tot el mes de febrer.

La regidora d’Ensenyament, Montserrat Riera, va presentar l’acte i a continuació la Gisa Mohr de l’Associació Unesco va llegir poesies sobre la Pau. Seguidament l’Aurora Perea, directora de l’escola el Cim, va donar pas als nens i nenes, els quals van explicar els jocs sobre la pau que havien preparat. I finalment l’Àngela Sànchez, directora del l’Institut Turó d’en Baldiri, va presentar una colla d’alumnes de secundàriaDSCF6631 nota de premsaDSCF6632nota de premsaDSCF6633nota de premsaDSCF6636nota de premsa que van cloure l’acte tocant l’Himne de l’alegria amb flautes dolces.
Llegir més ...

El Museu Cusí de Farmàcia serà present al Maridatge dels sentits

museu01Aquesta tarda, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, i el regidor de Cultura i de Patrimoni, Francesc Ribas, han visitat el Museu Cusí de Farmàcia del Masnou, acompanyats de Jaume Romagosa, comissari de l'exposició que inaugurarà la segona edició del Maridatge dels sentits. Als laboratoris del grup Novartis els esperava el doctor Martí Pujol, conservador del Museu, que els ha mostrat l’estança més emblemàtica de les instal·lacions: una farmàcia d’estil barroc construïda a mitjan segle XVIII procedent de l’abadia benedictina de Santa María la Real de Nájera, a la Rioja, adquirida l’any 1921 per Joaquim Cusí i Furtunet.

Properament, l'Ajuntament de Teià sol·licitarà a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya la cessió temporal d'algunes peces que s’hi allotgen per a l'exposició dedicada a La Primavera de Sandro Botticelli, que es farà a La Unió coincidint amb la segona edició del Maridatge dels sentits. El programa d’actes del festival inclourà també una visita guiada al Museu.

Museu de referència
El Museu Cusí de Farmàcia acull diferents col·leccions d’objectes (ceràmica, vidre farmacèutic, morters, ex-libris, gravats, pintures, instrumental mèdic i farmacèutic, filatèlia...) i complements de procedència diversa especialment relacionats amb l’oftalmologia, així com una biblioteca amb més de nou mil volums.
Llegir més ...

Ajuntament i AE Teià acorden la cessió al poble de la pista de bàsquet durant 50 anys

conveni AEDesprés de mesos de converses, l’Ajuntament de Teià i l’Agrupació Esportiva Teià (AE Teià) han arribat a un acord perquè l’entitat esportiva cedeixi al municipi l’ús de la pista exterior de bàsquet per un termini de 50 anys, prorrogables per 25 anys més. A canvi, l’Ajuntament es compromet a dur a terme totes les inversions i gestions que siguin necessàries per resoldre les deficiències constructives de la instal·lació i legalitzar-ne l’ús públic i la pràctica de competicions esportives. A partir d’ara, l’Ajuntament assumirà també totes les despeses de manteniment, subministres i l’assegurança de responsabilitat civil.

Aquest acord s'ha concretat aquest migdia amb la signatura d’un contracte de cessió del dret de superfície entre l’alcalde, Andreu Bosch, i el president de l’AE Teià, Albert Cervera, després que la massa social del club hi va donar el seu vistiplau amb 65 vots a favor i 1 de nul en l’assemblea general realitzada el passat 10 de gener.

Inversió de 184.000 euros
La finca cedida té 1.082 metres quadrats, es troba situada davant de La Palma i té accés pel Passeig de la Riera i és propietat de l’AE Teià des de 1961.

L’acord entre les parts és fruit de la negociació iniciada just després que l’estiu de 2016 es va esfondrar una part de la graderia de la instal·lació durant la disputa d’un partit de futbol sala. Aquell incident, que va causar ferits lleus, va posar en evidència les greus patologies estructurals dels materials de construcció de l’equipament, i va obligar a clausurar-lo per raons de seguretat.

La posterior avaluació tècnica i econòmica va xifrar els costos de sanejament i rehabilitació de tota la instal·lació en uns 184.000 euros; una quantitat que era del tot inassumible pel club i que afectava el funcionament habitual d’entrenaments i partits. D’acord amb el conveni subscrit, a falta d’un projecte executiu, aquest és el cost estimatiu que l’Ajuntament hauria d’aportar com a inversió en una primera fase en un termini màxim de tres anys.

Valoració positiva
L’Ajuntament valora especialment la centralitat urbana de l’equipament i té la intenció destinar-lo a acollir activitats esportives, culturals, de lleure o d’interès general per satisfer les demandes de la població.

En contraprestació, l’AE Teià gaudirà de “l’ús preferent i prioritari de les instal·lacions”, una vegada executades les obres de rehabilitació. A més, hi tindrà un despatx i gestionarà el lloguer d’una part de la publicitat. De fet, l’AE Teià no perdrà mai la condició de propietària i patrimonialitzarà sense cap cost totes les millores que s’hi facin.

Comissió de seguiment
Properament, les dues parts crearan una comissió mixta per fer el seguiment de les obligacions pactades. La comissió estarà formada per quatre persones -el regidor i el tècnic d’Esports de l’Ajuntament, d’una banda, i dos representants de l’AE Teià, de l’altra- i es reunirà almenys un cop l’any “durant els mesos de juliol i agost per planificar el calendari i els horaris d’utilització de les instal·lacions de la propera temporada”.

Acord de ple
Per esdevenir efectiu, la ratificació del conveni haurà de ser validada pel ple municipal del mes de març, i posteriorment caldrà escripturar la constitució del dret de superfície en el Registre de la Propietat.
Llegir més ...

Amplien els horaris de bus entre Teià i l’estació d’Ocata

Millores c15L’Ajuntament de Teià i Moventis, l’empresa concessionària de la línia de bus C-15, han arribat a un acord per allargar l’horari del servei una hora i mitja més el dissabte al vespre. Així, en comptes de finalitzar a les 20.10h, a partir d’ara l’últim bus passarà a les 21.40h.

La mesura entrarà en funcionament aquest mateix dissabte, dia 10 de febrer, i ha estat degudament comunicada mitjançant la reposició de la informació que hi ha a les parades, i properament s’editaran nous fulletons amb les noves expedicions des de Teià amb sortida a la cruïlla del passeig de la Riera i el carrer de l’Empordà a les 20.30h, a les 21h i a les 21.30h; i de tornada al poble des de l’estació a les 20.40h, a les 21.10h i a les 21.40h.

L’ampliació de l’horari respon a la demanda d’alguns usuaris i té un cost anual aproximat de 2.500 euros que serà assumit per l’Ajuntament, un cop descomptats els ingressos procedents de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per la cancel·lació de títols que facin els viatgers.

Per a més informació, podeu contactar directament amb Moventis al telèfon 93 798 11 00.

Millores a la línia Teià-Barcelona
Segons l’alcalde, Andreu Bosch, “la voluntat de l’Ajuntament és millorar les prestacions de totes les línies de transport públic”. Amb aquest propòsit, l’Ajuntament ha fet arribar una proposta a la Generalitat, consensuada amb Moventis i Sagalés, per estendre a dissabte el servei de la línia C-8 entre Teià i Barcelona. La sol·licitud està a l’espera de ser valorada pels tècnics de la Direcció General de Transports i Mobilitat, si bé l’alcalde s’hi mostra optimista: “Hi ha molta demanda ciutadana i els dies feiners està funcionant molt bé”, assegura.
Llegir més ...

Llibres i pel·lícules, la nova proposta del Casal de Joves

HarryEl Casal de Joves i la Biblioteca can Llaurador de Teià han posat en marxa una nova proposta cultural adreçada als joves i adolescents: “una mena de Club de Lectura Juvenil per desmentir que els joves i els llibres són com l’aigua i l’oli, que mai no es barregen”, explica el tècnic Marc Panal.

Per fer-ho possible, es proposaran lectures que hagin servit d’inspiració a una pel·lícula de cinema. En aquest cas, es tracta de fer-ho al revés: primer es projecta el film i es realitzen activitats lúdiques sobre la història que narra i els personatges que hi apareixen, i després es deixa un mes de marge per llegir el llibre. Val a dir que no cal tenir-lo i comprar-lo, ja que es pot demanar en préstec al mateix Casal. En acabat, els participants hauran de dir què els ha agradat més: si l’original o l’adaptació cinematogràfica.

Avui, Harry Potter
Per començar i coincidint amb la celebració mundial de la Harry Potter Book Night, avui divendres a les 18h es farà el passi de la pel·lícula Harry Potter i la pedra filosofal al Casal de Joves, acompanyat d’aperitius, jocs i concursos.
Llegir més ...
Subscripció a aquest canal RSS
baner subs novetats

Cercador

retrum
estelsole

Cerca a la biblioteca

biblioteca pregunta
facebook twitter biblioteca can Llaurador

Visites a la Biblioteca

Avui: 0

Ahir: 9

Setmana: 9

Mes: 134

Totes 21125

Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.