Centenari Antoni Batllori Jofré

logo centenari

Per commemorar el centenari del naixement d’ABJ vam fer una mena de dietari parlant de la seva vida i de la seva obra des del 14 de març de 2015 fins el 14 de març de 2016 (dia en que n’hauria fet 101). 329 dies en total, perquè durant el mes d’agost --i algun altre dia--no el vam poder posar.

Ens ha semblat interessant conservar-lo, aquí el teniu:

 


Exposició permanent

EfonsbatlloriL FONS BATLLORI JOFRÉ S'AMPLIA AMB UNA MOSTRA PERMANENT DE L'OBRA DEL DIBUIXANT

L'onze de setembre de 2007 es va inaugurar a Ca la Cecília una mostra permanent sobre l'obra d'Antoni Batllori Jofré (1915-1999). Es tracta d'una petita antològica en que, junt amb la biografia comentada del dibuixant, es poden veure els aspectes més rellevants de la seva trajectòria: els inicis, la influència de Junceda, la Guerra Civil, l'època de plenitud, la seva relació amb Teià,...

L'ESTUDI

L'estudi és la reproducció exacte del lloc de treball d'ABJ. Persona meticulosa i ordenada, guardava un munt d'objectes curiosos i li agradava col·leccionar. A l'estudi podeu trobar des de dibuixos d'amics, a calaixeres antigues, escopetes i baionetes, cranis, objectes d'aram, sants, imatges religioses, etc. L'estudi és un bon punt de partida per conèixer l'autor i la seva manera de treballar.

 

EXPOSICIONS TEMPORALS

portada-1a-tira 2003: NADALES
2004: ESQUITX
2005: I PREMI BATLLORI JOFRÉ
2006: EL QUIXOT D'ABJ
2006: II PREMI BATLLORI JOFRÉ
2006-2007: CESC
2007: III PREMI BATLLORI JOFRÉ

VISITES GUIADES

Des del Fons Batllori Jofré s'organitzen dues visites guiades anuals a càrrec de Toni Batllori Obiols, humorista gràfic i fill del dibuixant. Una es fa cada onze de setembre i la segona durant les Jornades Europees del Patrimoni, normalment a finals de setembre, principis d'octubre.

Qualsevol grup que ho desitgi pot sol·licitar una visita comentada, incloent-hi l'exposició temporal que hi hagi.

TALLERS A L'ESCOLA

Amb la intenció de promocionar i divulgar el dibuix entre els més joves i donar a conèixer el Fons Batllori Jofré; des del 2006 es fa un taller anual per als alumnes de 5è i 6è a l'escola de Teià. D'aquí en surt una exposició i l'edició de tots els treballs.

Darrera modificació el
Valorar aquest article
(4 vots)
Més en aquesta categoria: « Biografia d'Antoni Batllori Jofré
Tornar al principi

Cercador

recollida de mobles
NADONS2017
estelsole
logo centenari

Centenari

Antoni Batllori Jofré

enllumenat
bandaMpalTeia
logoCuinemParlemMengem
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.