caenfrdeites
93 540 93 50     Subscriu-te a teia.cat
Es cancel·la el Maridatge dels sentits 2020
Es cancel·la el Maridatge dels sentits 2020
Establiments oberts durant el confinament
Establiments oberts durant el confinament
Butlletí Municipal 139
Butlletí Municipal 139
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider
cvirus teia

La línia de bus Teià-Barcelona tindrà 6 expedicions diàries més

Imprimir correu electrònic

bus001A partir de dilluns vinent el servei de transport públic entre Teià i Barcelona incrementarà un 66% la seva freqüència. De les 9 expedicions actuals en cada sentit se’n passarà a 15, de dilluns a divendres.

Concretament s’estableixen noves sortides des de Teià a les 7.15h, 8.45h, 12.45h, 14.15h i 15.45h i 17.15h, passant per Alella i per la zona alta del Masnou; mentre que des de Barcelona s’estableixen expedicions a les 8h, 10h, 13.30h, 15h i 16.30h i 18h.

Això serà possible gràcies a l’augment del nombre de vehicles. Si fins ara hi havia dos autobusos pel matí i un a la tarda, a partir del 2 de març n’hi haurà tres durant el matí i dos la resta del dia.

10 anys de funcionament

El reforç coincideix amb el desè aniversari de l’entrada en funcionament de la línia C8 i respon a l’increment sostingut de la demanda per part dels usuaris, així com a les gestions realitzades per l’Ajuntament de Teià. En els últims cinc anys, la línia ha multiplicat per 4 la xifra de passatgers, ja que ha crescut dels 19.366 viatgers de l’any 2015 als 69.202 viatgers de l’any 2019.

Per aquest motiu, la millora ha estat presentada aquest matí a l’Ajuntament de Teià en una roda de premsa conjunta que ha reunit en una mateixa taula la Generalitat de Catalunya com a titular del servei, les empreses operadores i els alcaldes dels municipis que se’n beneficien.

Millores a la vista

L’any passat, la línia va experimentar un creixement del 25%. Per això, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, s’ha mostrat convençut que la millora del servei redundarà en un increment d’usuaris i ha pronosticat que “aviat arribaran peticions de reforçar-lo als vespres per part de la ciutadania”, que l’Ajuntament traslladarà a la Subdirecció General de Transport Públic i Mobilitat.

Bosch ha lloat les prestacions d’una línia “que en un temps màxim de 30 o 35 minuts et porta al cor de Barcelona” i ha apuntat la possibilitat que atregui viatgers que fins ara utilitzaven la línia C15 entre Teià i l’estació d’Ocata. Això permetria resoldre els “pics de cert col·lapse” que es produeixen en les hores punta. En tot cas, l’alcalde ha dit que “la C15 és un mitjà de comunicació imprescindible” i ha avançat que l’Ajuntament estudia millorar-la a curt termini. També ha anunciat que el consistori treballa en una prova pilot de bus a demanda per a recorreguts urbans.

bus02Col·laboració institucional

El director general de Transports i Mobilitat, David Saldoni, ha destacat el compromís del Departament de Territori per promoure la mobilitat sostenible a través del transport públic per descongestionar el trànsit i aconseguir desplaçaments més ràpids i eficients. Saldoni ha reconegut “l’impuls del món municipal” i ha encoratjat “els alcaldes i les empreses a coordinar-se” per adaptar el servei a la demanda dels usuaris, dins de la racionalitat.

Els alcaldes del Masnou, Jaume Oliveras, i d’Alella, Marc Almendro, s’han referit a la “necessitat de compartir serveis” per “fomentar la idea de comunitat”, tant en matèria de mobilitat com en el marc de la Mancomunitat. Oliveras ha ressaltat l’alternativa que representa l’autobús davant del “col·lapse de la xarxa ferroviària” i Almendro ha afirmat que “l’orgull de mantenir-se com a poble és compatible amb estar ben connectat amb la capital del país a través de línies exprés”.

Dues operadores

D’acord amb el règim de concessions administratives de la Generalitat, la línia C8 és atesa conjuntament per les empreses CRA La Hispano (Grup Sagalés) i Casas (Grup Moventis). El conseller delegat de la primera, Ramon Sagalés, s’ha centrat en els aspectes qualitatius: “En les enquestes de satisfacció, els clients demanen vehicles fiables i còmodes a un preu assequible”. Per la seva part, el director general de Moventis, Josep Maria Martí, ha definit la C8 com “una línia petita molt ben planificada i un magnífic exemple de col·laboració pública i privada”.


Agenda

jazz2.jpg
01 abril
19:00
Espai Can Llaurador
ANY2.jpg
22 abril
17:00
Espai Can Llaurador
llibre somnisbis.jpg
30 abril
19:00
Beginners A0.jpg
04 Mai - 04 Mai
18:00 - 19:30
Espai Can Llaurador
Intermediate.jpg
04 Mai - 04 Mai
19:30 - 21:00
Espai Can Llaurador
Francès .jpg
05 Mai - 05 Mai
09:30 - 23:00
Espai Can Llaurador
Elementary A1.jpg
05 Mai - 05 Mai
17:30 - 19:00
Espai Can Llaurador
Upper-Elementary A2.jpg
05 Mai - 05 Mai
19:30 - 20:30
Espai Can Llaurador
politica i cinema.jpg
06 Mai - 08 Mai
19:30 - 21:00
Espai Can Llaurador

Exposicions

Sense events

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar