Imprimir aquesta pàgina

Substitueixen les moreres de la Rampa pel mal estat fitosanitari

28 Febrer 2020 ~

rampaAquesta setmana, l’Ajuntament de Teià ha completat la substitució de l’arbrat viari de la Rampa de l’església. L’actuació ha consistit en la tala de les antigues moreres i la plantació d’una desena d’exemplars de l’espècie Koulreuteria paniculata en els mateixos escocells. Es tracta d’un arbre de port mitjà i fulla caduca, ben adaptat al clima mediterrani i que no requereix gaires podes. Fa una flor groga i un fruit vermell molt vistosos que romanen força temps.

Estat terminal

Tal com ja vam informar el passat mes de juliol, la caiguda fortuïta d’algunes branques de grans dimensions va motivar la inspecció dels arbres per part del tècnic superior de Medi Ambient del Consell Comarcal. L’informe certificava que el seu estat fitosanitari era deficitari i que existia risc de trencament de branques i del propi tronc, la qual cosa posava en perill la seguretat dels vianants i dels vehicles estacionats a la via pública.

Més concretament, l’informe concloïa que es tractava d'arbres sense viabilitat biològica, amb fissures causades per diverses malures. Aquell diagnòstic va motivar una actuació d’urgència aquell mateix estiu. En el moment de reduir el pes de la capçades es va constatar que moltes de les soques eren buides i que hi havia gran quantitat de larves xilòfagues. Aquestes erugues en fase de pupes s’alimenten de la fusta podrida i són un indicador natural que els arbres es trobaven en estat terminal.

Conscient del seu impacte en el paisatge urbà, l’Ajuntament ha reposat la plantació d’acord amb els criteris de l’assessor municipal en aquesta matèria, Josep Selga