Imprimir aquesta pàgina

Comunicat de l'Ajuntament de Teià sobre el coronavirus

07 Març 2020 ~

virus01Arran de la detecció en les darreres hores d’alguns casos de persones afectades pel coronavirus Covid-19 o SARS-CoV-2 en el nostre entorn geogràfic, com ara Cabrils i Alella, l’Ajuntament de Teià s’ha posat en contacte amb el Departament de Salut.

La Generalitat confirma que ha activat el protocol establert per fer front a aquesta situació, que passa per intentar identificar l’origen de la infecció i confinar durant 15 dies a casa les famílies de les persones infectades.

Un cop finalitzat aquest període sense símptomes es podrà descartar que les persones hagin estat infectades i podran tornar a la normalitat. Si durant aquest període desenvolupessin algun símptoma, els serveis sanitaris els farien les proves oportunes i actuarien d’acord amb la situació clínica de cada pacient.

Recomancions generals

Tot el país està en una situació de pre-alerta davant l’evolució del coronavirus, per la qual cosa cal activar les mesures de prevenció que des del Departament de Salut s’han recomanat i cal seguir els protocols en cas de la detecció de qualsevol possible nou cas, però fins al moment no és necessari modificar els ritmes ni els estils de vida.

Segons fonts sanitàries, la infecció es transmet per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien una altra persona si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca d’aquesta persona.

El coronavirus presenta una simptomatologia similar a la de la grip. El 80% dels casos són lleus. Tot i que actualment no hi ha cap vacuna ni tractament específic, sí que hi ha molts tractaments per controlar-ne els símptomes, per la qual cosa l’assistència sanitària pot millorar el pronòstic.

Si recentment heu viatjat a una zona afectada, com la Xina o el nord d'Itàlia, i a més teniu febre alta, tos, malestar general i sensació de falta d'aire, heu de trucar al telèfon 061 de Salut Respon, on us informaran de les indicacions que heu de seguir.

En aquest enllaç trobareu un vídeo informatiu del Departament de Salut.