Imprimir aquesta pàgina

La Generalitat eleva el nivell de contenció del coronavirus a fase d’alerta

11 Març 2020 ~

coronavirusAquest matí, el Govern català ha acordat impulsar l’estratègia d’emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc pel cas específic del coronavirus. Aquesta eina ha de servir per potenciar la coordinació entre departaments per donar-ne una resposta més ràpida.

El seguiment de l’estratègia es farà a través del comitè de direcció del Pla d’Actuació del PROCICAT per a pandèmies, format pels Departaments de Salut i Interior. Es tracta d’un pla creat fa anys precisament per afrontar situacions com aquesta.

De resultes de tot plegat, la Generalitat ha elevat el nivell de contenció del coronavirus a la fase d’alerta. Aquest fet comporta l’adopció de les mesures següents a partir de demà dijous, 12 de març, per un període revisable de 15 dies:

- En l’àmbit de l’educació i el lleure, se suspenen les sortides en què hi hagi nens de diversos centres (fires, cantades, certàmens...). En canvi, es mantenen les classes i les activitats extraescolars com fins ara, dins el seu horari normal.

- A Teià, l'Escola El Cim ha suspès el voluntariat, les sortides i l'activitat de piscina.

- Els esdeveniments esportius s'han de fer a porta tancada, sense públic. Se n'exceptuen les activitats esportives de menors, que hi podran anar amb els familiars acompanyants. Val a dir, en aquest punt, que la Secretaria General de l'Esport ha recomanat la suspensió de les competicions professionals i no professionals durant un termini de 15 dies, i que diverses federacions, com la de futbol, ha anul·lat tots els partits i entrenaments durant aquest període.

- En l’àmbit social i cultural, se suspenen les activitats col·lectives superiors a 1.000 persones.

- En les de menor afluència sols se'n podrà ocupar un terç de l'aforament.

D'acord amb totes aquestes circumstàncies, l'Ajuntament de Teià es reserva el dret de modificar l'agenda municipal.

De moment, la Regidoria de Cicles de Vida ha anunciat que ajorna indefinidament la calçotada que s’havia de realitzar aquest dissabte al Casal d’Avis.

En aquest sentit, cal recordar que la gent gran i les persones amb malalties cròniques representen els col·lectius més vulnerables al coronavirus.

rentatConsells preventius

Per prevenir-ne la propagació, les autoritats sanitàries recomanen aplicar les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

- Renteu-vos les mans freqüentment amb aigua i sabó.

- Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.

- Eviteu el contacte a una distància inferior als 2 metres amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.

- No compartiu menjar i ni coberts, gots, tovallons, mocadors i altres objectes sense netejar-los degudament.

En principi, no s’han de prendre precaucions especials amb els animals ni amb els aliments.

Trobareu més informació en aquest enllaç.