Imprimir aquesta pàgina

El web municipal recopila tots els ajuts públics per pal·liar la Covid-19

13 Mai 2020 ~

covid19bL’Ajuntament de Teià ha habilitat un espai al web municipal on es recopilen totes les informacions locals sobre la Covid-19, així com tots els ajuts econòmics que les administracions públiques han anat posant en marxa per fer front a la crisi provocada pel coronavirus.

La finalitat d’aquest apartat és simplificar la cerca de convocatòries d’ajuts, subvencions, moratòries i prestacions.

Quatre pestanyes

Els ajuts estan agrupats en quatre pestanyes, segons quina sigui l’administració que els impulsa (Estat o Generalitat) i les persones destinatàries (famílies i treballadors, i autònoms i empreses).

En aquests moments, el portal de la Generalitat té un total de 19 entrades, ordenades en cinc àmbits: ajuts de consum (aigua, llum, medicaments, telèfon i Internet), ajuts per a treballadors, ajuts per a les famílies, ajuts d’habitatge (lloguers, hipoteques, desnonaments...) i ajuts per a empreses i autònoms. En la majoria de casos, quan cliqueu damunt d’una de les temàtiques s’obrirà un desplegable amb altres convocatòries que hi tenen relació, moltes de les quals enllacen amb ajuts i prestacions que ofereix l’Estat.
Pel que fa als ajuts estatals, hi trobareu un llistat amb 12 convocatòries relacionades amb l’ajornament de tributs, les quotes de la Seguretat Social, els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) o els ajuts a les persones autònomes.

Calendari fiscal

El 31 de març es va aprovar una modificació del calendari fiscal per ajornar el pagament dels tributs que aleshores ja es trobaven en període de cobrament. Aquesta mesura va ser posteriorment revisada el 16 d’abril, de manera que els terminis definitius són els següents:

calendari2020