Apreta intro per cercar
93 555 12 34
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
XVII Caminada dels tres pobles
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Teià nomena RL com a primera cap d’una Policia Local al Maresme

Imprimir correu electrònic

capPL009Aquest migdia, la caporal ha pres possessió de la credencial de cap de la Policia Local de Teià com a funcionària de carrera, després de guanyar la plaça mitjançant un concurs públic en el qual s’ha distingit pel seu projecte de policia de proximitat.

La caporal s’incorporarà al servei el proper 1 d’agost després que avui n’ha signat el nomenament, juntament amb l’alcalde, Andreu Bosch, i el secretari general d’Interior de la Generalitat, Brauli Duart.

L’alcalde ha destacat la vàlua professional, que es va formar als Mossos d’Esquadra i procedeix de la Policia Local de Premià de Mar. Bosch ha afirmat que es tracta d’una “prova irrefutable de l’aposta per la igualtat de gènere” i ha reconegut amb orgull que “m’agradarà dir que tenim la primera dona del Maresme que és cap d’una Policia Local”.

capPL007Reconeixement professional

L’acte de nomenament ha tingut lloc al saló de plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència de diversos responsables policials i institucionals, la qual cosa posa de relleu la seva significació i la bona entesa amb el cos de Mossos d’Esquadra.

A més de Duart, per part de la Generalitat hi ha assistit el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí; la sots cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Alícia Moriana; el sots cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Premià de Mar, Jordi Rovira, i el cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana, Joan Bonany. Arribat el moment, ha estat Moriana qui ha col·locat els galons que l’habiliten com a sergent en funcions i cap de la Policia Local, entre els aplaudiments del públic.

En representació de l’Ajuntament de Teià eren presents el cap en funcions de la Policia Local, Antoni Sánchez; el regidor de Seguretat Ciutadana, Yago Albert; la primera tinent d’alcalde, Montse Riera, i la regidora d’Igualtat i Drets Civils, Èrica Busto.

Per a sorpresa, tampoc no s’ho han volgut perdre els seus familiars i l’alcalde del seu municipi de residència, Albert Gil, de la Roca del Vallès.

capPL003Un somni fet realitat

En aquests moments, la Policia Local de Teià compta amb quinze integrants: la nova cap, un caporal, dotze agents i un suport administratiu. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, la plantilla actual permet planificar els quadrants a llarg termini i cobrir les 24 hores del dia amb un torn de dos agents, si bé ha expressat la voluntat de convocar-ne una nova plaça l’any 2021.

L’alcalde s’ha mostrat confiat de cara al futur: “Després de 5 anys complicats, amb dues situacions d’interinatge assumides consecutivament amb plena satisfacció pels caporals Paco Ortiz i Antoni Sánchez, tinc la sensació d’haver acomplert un somni pel fet d’estructurar el cos des del punt de vista jeràrquic i des d’una perspectiva de proximitat a la ciutadania”. Per a Bosch, “el repte de la seguretat i el civisme no és fàcil, però s’aconseguirà amb tenacitat i professionalitat”.

capPL001Projecte de futur

En el seu discurs d’agraïment, la nova cap de Policia ha anunciat “una nova política de seguretat basada en el treball en equip i amb uns objectius definits, com l’aproximació als col·lectius vulnerables, la corresponsabilitat ciutadana i el desplegament del Pla de Seguretat Viària”.

La caporal s'ha mostrat plenament conscient que travessem “un any excepcionalment dur per les morts causades per la pandèmia i per les afectacions socials a nivell de salut, educació i comerç de proximitat”. Per últim, la nova cap ha citat les tres premisses bàsiques –“treball, compromís i respecte”– per augmentar la confiança de la població en la seva policia.

capPL005Salutació de la Generalitat

Al seu torn, el secretari general d’Interior, Brauli Duart, ha disculpat l’absència del conseller Miquel Buch i ha desitjat molts encerts a la nova cap, ja que “els vostres èxits són èxits de tota la societat”.

Duart ha apostat per un model de Policia Local modern i de proximitat, i això –ha dit– passa per la normalització de la presència de la dona en l’àmbit policial, sobretot en l’escala de comandament. El secretari general ha admès que, tot i els avenços, encara hi ha un llarg camí per recórrer, ja que la presència femenina en els Mossos se situa al voltant del 20% de la plantilla.

Línies de col·laboració

Per acabar, l’alcalde ha ressaltat “l’excel·lent coordinació” amb l’ABP de Premià de Mar i ha detallat dues qüestions que s’estan treballant amb el Departament d’Interior. D’una banda, Bosch s’ha referit a l’actualització del protocol d’accés motoritzat al medi natural en l’àmbit del Parc de la Serralada Litoral, amb l’establiment conjunt de controls amb les policies locals, els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals.

En la seva condició de conseller comarcal de Serveis al Municipis, Bosch ha assenyalat la importància de posar en marxa la borsa de treball d’agents interins que el Consell Comarcal del Maresme i la Direcció General de Seguretat estan elaborant com a “eina per facilitar la contractació d’agents de policia local amb caràcter d’urgència per cobrir les vacants”.

Per la seva part, Duart li ha ofert el “suport i col·laboració” del Departament d’Interior i ha avançat canvis per unificar el procés de selecció dels aspirants a policies locals i Mossos d’Esquadra, de la mateixa manera que s’ha unificat la formació a l’Escola de Policia Catalunya de Mollet del Vallès.

Agenda

La Colla Superlectora.png
Dimarts, 02 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador
les-causes-invisibles (1).jpeg
Dimecres, 03 abril
19:15
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 06 abril - 06 abril
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
01.yangqin-21mar24.jpg
Diumenge, 07 abril
12:00
CMC La Unió
CLUB DU LIVRE ACCIDENT NOCTURNE.jpg
Dijous, 11 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Cartell - Caminada 3 pobles - 2024 - .png
Diumenge, 14 abril - 14 abril
08:15 - 13:00
Poliesportiu Municipal El Cim
02.-marlara-21mar24.jpg
Diumenge, 14 abril
12:00
CMC La Unió
XBM CLUB D ESCRIPTURA.jpg
Dilluns, 15 abril
18:30
Biblioteca de can Llaurador
WEB raco poetic.jpg
Dijous, 18 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril
Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat