Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Setmana cultural 2024
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Teià agraeix la feina de mossèn Xavier Pich amb un comiat multitudinari

Imprimir correu electrònic
pich01Centenars de veïns i veïnes de Teià, així com moltes entitats de la població, van participar en el comiat popular que el passat dissabte 31 d’agost es va tributar al seu rector, Xavier Pich Aguilera, després que l’Arquebisbat de Barcelona l’hagi traslladat a una altra parròquia de l’Arxiprestat de la Cisa per raons de reorganització interna. L’acte va tenir lloc a l’església de Sant Martí, que es va omplir de gom a gom, i va servir d’agraïment i reconeixement a la tasca del mossèn.

Assabentat de la possibilitat del seu relleu, l’alcalde, Andreu Bosch, va adreçar a mitjan juny una carta a l’arquebisbe metropolità de Barcelona, Joan Josep Omella, amb l’ànim de trobar una solució que garantís la continuïtat de mossèn Pich a Teià “per molts anys més”. En la missiva, Bosch lloava la tasca “de servei social impagable” i exposava “tot un seguit de consideracions per tal de ser valorades que han contribuït a la cohesió social” del municipi.

L’alcalde, que va participar en l’acte d’homenatge juntament amb altres regidors i regidores, va llegir el contingut de l’escrit com a lloança i consideració a la feina de mossèn Xavier Pich, de qui ha destacat el seu “tarannà compromès i proper” i el seu lideratge de la comunitat cristiana “sense pretensions i de manera silent i efectiva”. Gràcies a ell s’ha posat en marxa un centre de Distribució Solidària d’Aliments (DISA) al servei de les persones i famílies amb dificultats, amb estreta col·laboració amb Càritas i els Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament.

Des de la seva arribada, ara fa prop de 5 anys, “la Parròquia de Sant Martí de Teià s'ha obert al municipi com mai s'havia fet i ha teixit moltes complicitats amb l'associacionisme social, educatiu i cultural d'una manera esplèndida i generosa, de servei. I també teixint complicitats recíproques amb l'Ajuntament de Teià, amb accions socials i culturals. Ha recuperat tradicions litúrgiques i del cicle religiós que havien desaparegut (catifes de flors de Corpus, benediccions, Viacrucis de Pasqua, etc.). A través de la catequesi, ha creat un grup infantil i juvenil de tabalers de la Parròquia amb una funció educativa i de transmissió de valors molt lloable”.

pic02En l’àmbit de la conservació i difusió del patrimoni, “és d'agrair la museïtzació del campanar i cimbori de l'església, que s'obre al públic amb visites guiades mensualment. I el projecte de museïtzació del patrimoni artístic de la Parròquia de la mà del pla director en què participem Arquebisbat, Parròquia i Ajuntament. A mossèn Pich també li hem d'agrair la tenacitat per l'obertura de l'accés a l'església per a persones amb mobilitat reduïda, així com el fet que l’església i la rectoria siguin llocs oberts i d'acollida, de cohesió social i de transmissió de valors. Xavier Pich ha aconseguit que la Parròquia participi com mai en actes públics relacionats amb el cicle religiós (Nadal, Reis, Quaresma, Corpus, Sant Martí...) i també altres d’organitzats per l'Ajuntament o entitats locals. Ha posat ordre al fons d'art i arxivístic de la Parròquia, tasca que encara és en fase de desenvolupament”.

Per tot plegat, conclou l’alcalde, “d'ençà de l'arribada de mossèn Xavier Pich al capdavant de la comunitat cristiana de Teià hi ha hagut una alenada d'harmonia social entre la Parròquia i altres agents socials, a qui els teianencs apreciem, valorem i estimem”. Per aquest motiu, Bosch va obsequiar Pich amb dos presents institucionals: un pin d’argent amb l’escut del municipi i una reproducció del segell romà de Vallmora.

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ.jpg
Divendres, 19 abril
18:00
Biblioteca de can Llaurador
esp_ring02.jpg
Divendres, 19 abril
20:00
en jan i l aventrua dels colors.jpg
Dissabte, 20 abril
12:00
cartellA3-setmana cultural-5abr24_page-0001.jpg
Diumenge, 21 abril
11:30
03.-2x4-21mar24.jpg
Diumenge, 21 abril
12:30
CMC La Unió
revetlla24.jpg_1218456173.jpg
Dilluns, 22 abril - 22 abril
17:00 - 20:00
Biblioteca de can Llaurador
scrabble gegant.png
Dilluns, 22 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat