El ple aprova per unanimitat les al·legacions a la Ronda del Maresme

Tots els grups municials demanen la retirada del projecte i la realització d'un nou estudi que contempli les alternatives de millora del transport públic i valori l'opinió dels ajuntaments i les entitats del territori.

RondaMaresme

El ple celebrat el passat dijous va aprovar, per unanimitat, les al·legacions presentades per l'Ajuntament de Teià al Departament de Política Territorial i Obres Públiques sobre la nova Ronda del Maresme.

Aquest document, consensuat entre tots els grups municipals, constitueix un recull de les sensibilitats dels diferents partits amb representació al consistori, per tal de presentar un posicionament comú que prengui força davant del Departament i que no constitueixi únicament, una reclamació dels dos grups municipals que governen (ERC i CiU).

Tanmateix, durant el ple, cadascun dels grups municipals va expressar el seu posicionament concret sobre la construcció de la Ronda. Mentre que Esquerra es va manifestar contrària a la implantació d'aquesta nova via, i va proposar alternatives que passen per la millora del transport públic, la inclusió d'un carril VAO a la C32 i l'alliberament dels peatges de l'autopista per als residents de la comarca; el grup municipal del PSC s'hi va manifestar a favor, al·legant la necessitat de construir una via que relligui els municipis de la comarca i que substitueixi el paper que ara fa la NII.

El grup municipal de CiU va manifestar la seva disconformitat amb el traçat que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha dibuixat al seu pas per Teià, sobretot tenint en compte l'impacte sobre el territori, l'afectació als veïns i les zones de valor agrícola. Tots per Teià, malgrat manifestar la necessitat de construir una via que connecti el municipi, va exposar també la disconformitat amb el traçat que presenta l'estudi al seu pas per Teià.

Malgrat tot, els grups municipals van coincidir en manifestar el fort impacte ambiental, visual i sonor que produirà la construcció d'aquesta via al nostre municipi i a reclamar al Departament que estimi les al·legacions presentades pel consistori i presenti una nova alternativa que en minimitzi l'impacte, si és que finalment, es tira endavant el projecte.

 

Podeu consultar les al·legacions senceres al document adjunt:

pdf

Al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental de la Ronda del Maresme

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.