El Jutjat obliga l'Ajuntament de Teià a posar la bandera espanyola

ayuntamiento teia 43778436Amb data 9 de setembre, l'Ajuntament de Teià ha rebut l'ordre d'execució de la sentència de la jurisdicció contenciosa de Barcelona que obliga l'Ajuntament de Teià a la col·locació de la bandera espanyola a l'exterior de l'edifici consistorial. L'Ajuntament de Teià té un termini de dos mesos per a executar la sentència, ferma i inapel·lable.

L'alcalde, Andreu Bosch, i el govern municipal lamenten la sentència conseqüència del que consideren una persecució legal obsessiva a què la Delegació del Govern de l'Estat a Barcelona, a través de l'Advocacia de l'Estat, sotmet els ajuntaments i altres ens supramunicipals com a mesura d'ostentació de poder, i denuncien públicament l'excés de zel de la delegada del Govern espanyol, només preocupada des del seu nomenament per qüestions identitàries amb l'objectiu d'espanyolitzar els ajuntaments en contra de l'autonomia municipal, en lloc de dedicar-se a millorar el mal finançament endèmic dels ajuntament catalans i la manca d'inversions públiques en els pressupostos de l'Estat. Es dóna la circumstància que el govern espanyol i el grup parlamentari del PP al Congrés han rebutjat totes les esmenes que s'havien presentat als Pressupostos de l'Estat, entre les quals la de la manca de dotació per a l'obra hidràulica de soterrament del tram urbà de la Riera de Teià, valorada en 7 milions d'euros.

En l'anterior legislatura, l'Ajuntament de Teià es va acollir a la defensa del recurs contenciós interposat per la Delegació del Govern a Barcelona a través de l'assessorament jurídic de l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipi per la Independència.

El govern municipal haurà d'acatar la sentència, després de gairebé 12 anys sense que la bandera espanyola onegi a la façana de l'Ajuntament, després que a final del 2003 el govern d'aleshores, que encapçalava precisament Andreu Bosch, prengués la decisió de reduir els símbols en favor dels símbols nacionals de Catalunya. La no-execució de la sentència en el termini fixat comportaria la imposició a l'alcalde de Teià de multes coercitives i l'obertura de diligències per la via penal al Jutjat d'Instrucció contra el mateix alcalde.

El govern municipal proposarà que a l'exterior de l'edifici hi consti una placa amb la inscripció que la bandera espanyola hi oneja per imperatiu legal, un cop s'esgoti el termini legal per a executar la sentència, fent constar la data d'execució.

Curiosament, aquesta sentència arriba pocs dies abans que es commemorin els 10 anys de l'oficialització de la bandera de Teià, per acord de Ple de 20 de setembre de 2005.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.