Teià denuncia que l'Estat no preveu fer subterrània la Riera

- Aquesta obra, que costa uns set milions d'euros, fa sis anys que no apareix com a inversió dins del pressupost general

- L'actuació serviria per resoldre els problemes de clavegueram de l'artèria principal del poble

rieraL'actuació per fer que la riera de Teià, al seu pas pel municipi, sigui subterrània sembla lluny de fer-se efectiva. El govern municipal (CAT-ERC i CiU) ha denunciat que l'Estat no preveu aquesta intervenció, ja que no s'ha inclòs en l'últim pressupost general per l'any que ve. I és que, segons ha explicat l'alcalde, Andreu Bosch (CAT-ERC), ja fa sis anys que no apareix aquesta millora dins les inversions previstes pel govern estatal. “Aquesta és una obra complexa i, si no ve finançada des de l'Estat, no es podrà fer mai”, ha manifestat Bosch, que recorda que l'actuació té un pressupost d'uns 7 milions d'euros i que permetria resoldre els problemes de clavegueram així com les molèsties ocasionades per les avingudes d'aigua quan plou. L'alcalde, a més, ha assenyalat que en l'últim debat del pressupost general al Congrés dels Diputats, “el govern del PP va tombar totes les esmenes en aquest sentit que li van plantejar els grups de CiU i ERC”. Bosch, que ha qualificat aquesta obra d'“essencial”, ha recordat que els treballs no afectarien gens la plataneda monumental que hi ha a banda i banda de la riera, ja que el projecte preveu preservar-la. Aquest document va ser encarregat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el 2009 va ser entregat a l'Ajuntament de Teià.

Pendent d'aprovació


Precisament, i de manera paral·lela, el ple del consistori teianenc encara no ha aprovat aquest projecte, condició també indispensable perquè s'hi puguin començar les obres un cop hagin rebut la partida corresponent per part de l'Estat. “Com a alcalde del nou govern, constato que aquest projecte executiu de la riera ja s'hauria d'haver aprovat”, ha assenyalat Bosch, que tot i això no ha volgut criticar els seus antecessors per no haver tirat endavant el document. El que sí que ha assegurat l'alcalde és que es compromet a aprovar aquest projecte, amb les seves actualitzacions tècniques pertinents, “tan aviat com sigui possible”.

A banda del tram urbà de la riera de Teià, encara hi ha pendent de fer subterranis altres trams d'unes quatre rieres de la comarca, totes englobades dins del pla director per cobrir les rieres del Maresme. Es tracta de la d'Arenys de Munt, la de Sant Andreu de Llavaneres, la de Santa Susanna i la de Sant Simó de Mataró.

LA XIFRA

7 milions d'euros és el que costen els treballs per fer subterrània la riera de Teià al pas per la població

LA FRASE

Aquesta és una obra complexa i, si no ve finançada des de l'Estat, no es podrà fer mai
Andreu Bosch, Alcalde de Teià

1,4 quilòmetres de longitud fa el tram de la riera de Teià que passa per l'interior del municipi com a artèria principal

El tram de baix sí que es va fer

El que sí que ja fa anys que es va poder canalitzar va ser la part baixa de la riera de Teià, concretament el tram sorrenc que queda a sota del nucli urbà. Aquelles obres també van ser molt reclamades, ja que es patia pels efectes de les pluges, sobretot quan la riera baixava amb força. Aquest projecte, que va costar uns 2,7 milions d'euros, va consistir a col·locar uns calaixos de formigó en un tram de 790 metres. De fet, la canalització d'aquest tram de la riera va permetre que es pogués construir l'actual carretera que uneix el nucli de Teià directament amb l'N-II sense necessitat de passar pel Masnou.

Aquesta via, que fa poc més d'un quilòmetre i mig, era un projecte molt esperat, ja que es va poder alliberar l'avinguda Kennedy del Masnou de tots els vehicles que volien accedir a Teià des de l'N-II. Aquesta obra es va pressupostar en 854.000 euros i va anar a càrrec de la Generalitat. Va ser en el mandat del 1999 al 2003 que Teià va decidir desglossar el cobriment de la seva riera en dues fases. La del tram sud va ser la primera, i la segona –la que afecta la zona urbana– és la que ara es reclama a l'Estat.

Font: El Punt Avui

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.