El Departament de Salut adverteix del risc de calor

consellscalor01L'Institut Català de la Salut, a través de la Direcció d'Atenció Primària de la regió Metropolitana Nord, ha emès un comunicat destinat a prevenir els efectes de la calor amb consells adreçats a la població més fràgil: infants, gent gran i persones amb alguna afectació o patologia. Es tracta de recomanacions per a una bona hidratació, ventilar bé la llar i no sortir al carrer durant les hores de més calor.

El paper del CAP
Amb l’arribada de l’estiu pugen les temperatures i la calor pot afectar la salut. És per aquest motiu que des del Centre d’Atenció Primària (CAP) es procura que tots els pacients coneguin les mesures de prevenció. Els professionals d’infermeria i treball social informen les persones usuàries aprofitant les consultes al centre o a domicili, i reforcen aquesta actuació amb trucades telefòniques. La prevenció és molt important, però encara ho és més la detecció precoç dels símptomes de deshidratació per evitar-ne complicacions.

Els consells més importants
És important beure aigua i sucs, menjar verdures i fruita, i evitar els àpats gaire calents i les begudes alcohòliques. Cal beure sense esperar a tenir set, en especial les persones grans perquè amb els anys la percepció d’estar assedegat s’inhibeix. 

Als vespres cal refrescar la casa i de dia baixar les persianes i posar el ventilador o l’aire condicionat. Una dutxa d’aigua tèbia també pot ajudar a estar més fresc durant les hores de més calor.

Durant les hores de màxima exposició solar s'ha d’evitar sortir de casa. Cal cobrir-se el cap amb un barret, dur ulleres de sol, posar-se protecció solar, roba ampla i de cotó.

Si, tot i així, una persona sent debilitat, mareig, o malestar, és convenient apropar-se al centre de salut o bé trucar al 061 (CatSalut Respon).

Tornar al principi

Cercador

Consultori Municipal

Horari Teia Estiu 2019
 
 
 
 

Piscines municipals 2019

piscina
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
aulaestudi2019
 
 
 
 
suvbencions2019
 
 
 
 
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.