Teià celebrarà l’Homenatge a la Vellesa dins el Dia Internacional de la Gent Gran

cartellGGDesprés de la recent dissolució del Patronat de l’Homenatge a la Vellesa, l’Ajuntament de Teià n’ha recollit el testimoni per donar continuïtat a una activitat amb 64 edicions a les seves espatlles i ampliar-ne el focus. Sense perdre’n el sentit de reconeixement i estima cap a les persones majors de 74 anys, l’Ajuntament ha volgut imprimir un nou enfocament a la jornada, tot vinculant-la a la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, el pròxim 1 d’octubre.

Per a la regidora de Participació Ciutadana i Gent Gran, Sílvia Marcos, “l’envelliment demogràfic de la nostra societat i la seva plenitud física i intel·lectual ens obliguen a reflexionar sobre els reptes socials i les necessitats actuals de les persones grans per gaudir d’una vellesa saludable, digna i segura”.

Fent-se ressò de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l’Ajuntament vol conscienciar tothom de la importància de l'envelliment actiu per potenciar les oportunitats de benestar físic, social i mental durant la vellesa. Per això posarà èmfasi en aspectes com la millora de l’autonomia personal i la qualitat de vida a través de l’activitat física i el desenvolupament cognitiu per mitjà de les noves tecnologies, sense descuidar la transmissió de valors i coneixements a les generacions posteriors o la canalització de la seva expertesa en benefici del desenvolupament cultural de tota la comunitat.

“Volem que l'1 d'octubre sigui una jornada festiva i reivindicativa on les persones grans siguin les veritables protagonistes”, diu Marcos. Per això, la regidora convida “totes les persones i entitats a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se en la consecució d'una societat apta per a totes les edats”, amb el desig “que aquest dia sigui només un inici i esdevingui una diada de referència de la gent gran de Teià”.

Les activitats, en detall
Durant el Dia Internacional de la Gent Gran a Teià es realitzaran diverses activitats gratuïtes i obertes a tothom.

La jornada s’iniciarà a les 10h amb una explicació dels itineraris saludables del poble i una caminada amb sortida al parc de can Godó, guiada per Jaume Sabatés. A migdia tindrà lloc una sessió de gimnàstica a càrrec de Begoña Janer a La Unió; el mateix indret que acollirà, a les 17h, una xerrada-taller de Fina Viturtia en què es desmentiran “els tòpics de la vellesa”.

A les 19h tindrà lloc l’acte d’Homenatge a la Vellesa pròpiament dit. La celebració inclourà un berenar i l’actuació musical de la Banda Municipal de Teià, i es clourà a les 20h amb el lliurament d’un obsequi a tots els assistents de 74 anys en amunt.

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.