L’artista Joan Casellas exposa a Teià i pinta dos finestrals de La Unió

Casellas01Avui a les 18:30h s’ha inaugurat a la Casa Municipal de Cultura La Unió d’idees disperses, jugant amb el nom de la sala i la voluntat de l’autor: traçar un recorregut transversal per diferents disciplines i etapes de la seva trajectòria artística en un intent de palesar la connexió interna de tots aquests treballs. 

La mostra es podrà visitar fins al dia 27 i constitueix un bon reclam per a la Festa Major de Sant Martí. Es tracta de la primera exposició individual de Joan Casellas després de la mostra Aire i altres vies de comunicació que va acollir l’Arts Santa Mònica de Barcelona l’any 2002.

Art efímera
Casellas és un activista cultural i un artista plàstic polifacètic. Ha fet dibuix, pintura, escultura, objectes, fotografia, performance, recerca històrica, agitació, divulgació i gestió cultural. La Unió d’idees disperses n’és la millor prova: la mostra transita per les pintures expressionistes a l’oli del 1975, els objectes neo-dadà de 1979, les pintures del període novaiorquès dels anys 80, les performances de diferents dècades i les recerques duchampianes, entre d’altres.

Casellas03D’entre totes les obres, n’hi ha una que destaca per la seva singularitat. Es tracta d’una instal·lació efímera titulada La mina que ha estat creada específicament per a Teià. La mina és un homenatge a l’amic perdut Jordi Figueres (1955-2002) i a un temps que s’ha esvaït. Casellas hi ha esmerçat 40 hores en una “acció en procés” consistent a sanejar i pintar els dos finestrals de la cantonada de La Unió, recol·locar la placa del carrer Berenguer Raudors i conjugar diverses llums naturals, artificials i “mentals” que es projecten al llarg de tota la sala i durant les 24 hores del dia.

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.