L'ús del vàter com a paperera causa desperfectes en el clavegueram

Tovalloletes TeiàL’Ajuntament ha esmerçat 4.500€ a desembussar i sanejar l’estació de bombament d’aigües residuals de la Solera a causa de la gran acumulació de tovalloletes d’higiene íntima que els residents havien llençat pel vàter i que amenaçaven d’obturar el clavegueram. La concentració de tovalloletes n’ha malmès la instal·lació, que ha hagut de ser reparada per l’empresa concessionària del servei municipal d’aigua.

Residus perillosos
Tot i que moltes són biodegradables i alguns fabricants indiquen que es poden llençar per l’inodor, no s’ha de fer mai perquè arriben intactes a les depuradores. A diferència del paper higiènic de cel·lulosa, les tovalloletes humides no es desfan i suposen un gran perill per a les estacions de bombament i les plantes depuradores, a més d'un agent contaminant del medi marí.

Al llarg del camí es converteixen en una massa compacta que arrossega altres residus i que genera embussos a les canonades i grans sobrecostos en el sanejament, unes despeses que acaben repercutint sobre tota la ciutadania en el rebut de l’aigua.

El cas de les tovalloletes no és únic. Tal com recorda l’Agència Catalana de l’Aigua, el vàter no és una paperera on puguem llençar-hi cotonets, paper de cuina, menjar, compreses, gasses, tampons, burilles de cigarretes o bastonets de les orelles.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.