L'escola El Cim celebra la festa dels somnis

Somiar El CimA l’escola pública del poble ja està tot a punt per tornar a somiar. Divendres dia 24, a partir de les 15.15h, les instal·lacions del gimnàs acolliran una xerrada informativa sobre les comunitats d’aprenentatge amb què compta el centre. La jornada s'adreça a les famílies dels alumnes i a les persones voluntàries que col·laboren a tirar endavant els diferents projectes que s’hi ofereixen: aprenentatge dialògic, grups interactius, apadrinament lector i tertúlies sobre obres clàssiques de la literatura universal.

De la sessió de demà en diuen “la festa dels somnis” perquè l’escola vol que tothom, a través del somni, el desig i la imaginació, participi i s’impliqui en el disseny del projecte educatiu: nens i nenes, professorat, personal de menjador, voluntaris i entorn familiar. La directora de l’escola, Aurora Perea, en valora el compromís i destaca la necessitat de “potenciar la diversitat d’interaccions perquè no s’aprèn només a l’escola”.

El Projecte Educatiu de Centre (PEC) del Cim té quatre potes fonamentals: el projecte TAC per al desenvolupament de les competències digitals, el projecte d’escola verda, el projecte lingüístic i el projecte de les comunitats d’aprenentatge. A més, el centre participa en la Xarxa de Competències Bàsiques amb un projecte innovador coordinat amb l’Institut Turó d’en Baldiri que garanteix el pas de primària a secundària.

Diàleg i interacció
Les comunitats d’aprenentatge són espais que posen en contacte nens i nenes de diferents edats en què els grans adopten el paper de padrins o tutors. És el cas, per exemple, dels alumnes de P5 i segon, o de primer i sisè. En altres ocasions, es tracta de persones externes: familiars i voluntaris adults que periòdicament ajuden a dinamitzar el treball que es realitza a l’aula. En aquestes sessions també hi tenen cabuda antics alumnes de l’escola que ara van a l’institut.

“Gràcies a la implicació dels voluntaris aconseguim formar diversos grups de treball rotatoris dins d’una mateixa aula i en una hora multipliques la feina per cinc”, explica la directora.

Per l’experiència acreditada des de 2011, aquests sessions són definides com a “actuacions educatives d’èxit” i són complementades amb la creació de comissions mixtes formades per familiars, voluntaris i mestres.

En qualsevol dels formats, l’objectiu sempre és el mateix: millorar l’aprenentatge i afavorir la convivència i la relació entre els alumnes. La directora ressalta que “els aprenentatges han anat millorant progressivament” any rere any. “Es tracta d’aprendre més i millor fent-ho conjuntament a través del diàleg, la interacció, el respecte i la cerca del consens. Per això s’incentiva el treball per parelles, en grup i conjuntament tota l’aula”.

Festa i berenar
La presentació del projecte de comunitats d’aprenentatge acabarà a les 16.30h, coincidint amb la sortida dels nens i nenes de les classes, i donarà pas a un berenar obert a tothom i l’actuació musical del grup d’animació La Tresca i la Verdesca. Els alumnes de l'escola esperen la jornada de demà amb delit i per això cada classe ha enregistrat un vídeo que trobareu penjat al web de l'escola fent una crida a assistir-hi als familiars i els teianencs en general per fer bo el seu lema: Tots i totes fem El Cim.

Tornar al principi

Cercador

Consultori Municipal

Horari Teia Estiu 2019
 
 
 
 

Piscines municipals 2019

piscina
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
aulaestudi2019
 
 
 
 
suvbencions2019
 
 
 
 
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.