Els Galamons celebren 10 anys amb una festa i una jornada de portes obertes

GalamonsL’Escola Bressol Municipal de Teià fa 10 anys. Per celebrar-ho, aquest divendres tindrà lloc una jornada de portes obertes de 17.30 a 19h, en el decurs de la qual les tutores dels diversos cursos mostraran els espais del centre a les famílies i els explicaran el projecte educatiu que s’hi desenvolupa. 

Les visites es faran en grups de tres o quatre famílies a mida que vagin arribant a l’escola, per la qual cosa no cal reservar hora, i finalitzaran amb la projecció d’un audiovisual en què es relata com és un dia normal a les aules i amb un refrigeri per fer caliu. Les famílies també rebran un dossier amb els preus públics i la metodologia del centre, així com les dates de preinscripció i matrícula.


L'escola bressol té capacitat per a 54 alumnes de 0 a 2 anys. De cara al curs 2017-2018, el centre ofereix 8 places per a nadons, 18 per a nens i nenes d’1 any i únicament 2 per als infants de 2 anys.

galamons10Tret de sortida
Els actes commemoratius del desè aniversari van començar el passat 31 de març amb la instal·lació d’un joc inflable al pati i la inauguració d’una exposició que properament es desplaçarà a la Biblioteca i, més endavant encara, a La Unió. L’experiència va ser un èxit i va venir força gent de promocions anteriors que van .

La directora de l’escola, Laura Lara, explica que “és itinerant perquè volem que arribi a tothom. Volem fer visibles els moments que es viuen a l’escola no sols a la comunitat educativa, sinó a tota la població”. La mostra engloba aspectes pedagògics i lúdics, així com algunes imatges retrospectives. Ho fa, principalment, a través de fotografies de tallers i activitats, així com d’alguns articles elaborats pels mateixos alumnes: carmanyoles, motxilles i contes viatgers. L’exposició també inclou un espai perquè els visitants puguin evocar un record o expressar un desig.

Festa a can Godó
Seguint la voluntat “d’anar Riera amunt” per arribar a tothom, l’escola ha organitzat una gran festa al parc de can Godó el dia 6 de maig, a partir de les 17h. “Volem que sigui una festa de retrobament dels nens i nenes de 0 a 12 anys”, explica Lara. Hi haurà tallers dinamitzats per pares, mares i educadores; xocolatada i un espectacle infantil a càrrec del músic Jaume Barri.

Balanç
La directora de l’escola bressol destaca la coordinació amb els altres centres públics del poble –l’escola El Cim i l’Institut Turó d’en Baldiri- i el treball conjunt que realitzen a través del Consell Municipal d’Educació.

Ara, la majoria d’alumnes que el 2007 van estrenar Els Galamons ja cursen cinquè de primària a l’escola El Cim. “Vivim un moment de satisfacció en què es veuen els resultats d’allò que s’ha sembrat”, observa Lara. “A aquestes edats es treballen molt les rutines per donar confiança, però cada anys hem introduït propostes innovadores i adequades al poble on vivim”. També l’entorn ha canviat. “Els espais s’han omplert de vida i en aquests moments estem immersos en una renovació dels patis per donar-los un nou aire”.

Pati obert
Com cada any quan arriba la primavera, Els Galamons ja fa dies que obre les portes del pati de 17 a 19h perquè totes les famílies del poble amb nens de 0 a 3 anys puguin jugar i aprofitar les joguines i les instal·lacions del centre. L’activitat és gratuïta i s’allarga fins al juliol. Forma part de la filosofia del centre per promoure les “entrades i sortides relaxades” -sense pressa- i és també un estratègia per donar a conèixer l’escola a tots els teianencs. L’únic requisit per fruir-ne consisteix a deixar-ho tot endreçat abans de marxar.

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.