Els joves i els parcs naturals centren les pròximes activitats de la Biblioteca

BiblioAquest mes de maig, la Biblioteca de can Llaurador fa 8 anys. Per posar-se guapa, l’equipament ha convidat la Perruqueria Dolors Badia a presentar els seus serveis a l’aparador que hi ha al vestíbul d’entrada, i sortejarà quatre vals per a sessions de perruqueria i estètica (una manicura, una pedicura, un tractament d'hidratació i un tall d'home) entre els usuaris que facin almenys quatre préstecs abans del dia 31.

Divendres jove
Aquest divendres, dia 19, a les 18h, la Biblioteca acollirà una nova sessió del projecte Debat a bat: una activitat per a joves de 12 a 16 anys basada en el món del còmic i la història gràfica. En aquest segon Bat, titulat El què dius i no dius, es descobriran històries mudes, sense paraules, però carregades d’art, literatura i filosofia per abordar temes socials, històrics i personals. L’activitat serà dinamitzada per la directora de l’equipament, Ivana Ares.

Dibuixa’m un parc
Coincidint amb el Dia Internacional dels Parcs Naturals, el pròxim dia 24 de maig, a les 18h, nou biblioteques del Maresme duran a terme de forma simultània l’activitat Dibuixa’m un parc, que forma part del programa Parcs i biblioteques, naturalment. Adreçada al públic familiar, nou parelles de narradores i il·lustradores es distribuiran per cadascun dels centres de lectura per explicar tres històries: una llegenda del parc, una obra publicada per la il·lustradora amb el bosc com a protagonista i un conte improvisat que hauran inventat entre tots els nens i nenes que assisteixin a l’activitat. En el cas de Teià, la narradora Tilda Espluga explicarà les històries i la il·lustradora Carme Solé les dibuixarà sobre la marxa.

Compra participativaCompres participatives
A finals de mes arribaran a la Biblioteca els llibres triats per una representació dels alumnes de primer curs d’ESO de l’Institut Turó d’en Baldiri. S’inicia així l’activitat de compres participatives amb l’objectiu d’apropar els joves a la lectura. La selecció la fan els mateixos estudiants i d’aquesta manera la Biblioteca s’assegura tenir un catàleg d’acord amb els seus gustos i interessos.

En ocasió de l’estrena, el passat 3 de maig les alumnes Noa Piqué i Martina Navarro van comprar llibres a la llibreria Dòria de Mataró per valor de 437 euros a càrrec del pressupost de la Biblioteca, acompanyades de la coordinadora pedagògica de l’Institut, Beth Fornas, i la directora de la Biblioteca, Ivana Ares. La intenció de la Biblioteca és fer dues compres participatives més el curs vinent.

Resultat de l’enquesta
Els mesos de març i abril, la Biblioteca va fer una enquesta per Internet amb l’objectiu de conèixer les preferències dels seus usuaris en relació a l’activitat per a infants de L’hora del conte. Actualment es programa el primer i tercer dimarts de cada mes a les 18h. Majoritàriament, els narradors són persones voluntàries, quatre cops l’any es contracten rondallistes professionals, i un parell o tres de cops els explica el personal de la biblioteca.

De les 41 persones que han respost a l’enquesta, 26 s’estimen més els professionals, 13 els voluntaris i només 4 que ho faci el personal de la Biblioteca. Pel que fa a l’horari, s’ha produ¨t un empat: la meitat vol que es faci dilluns a les 17h i l’altra meitat es decanta per divendres, també a les 17h. Quant a la periodicitat, 19 persones volen que se segueixi fent dos cops al mes i 14, que es redueixi a un sol dia.
Tornar al principi

Cercador

Consultori Municipal

Horari Teia Estiu 2019
 
 
 
 

Piscines municipals 2019

piscina
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
aulaestudi2019
 
 
 
 
suvbencions2019
 
 
 
 
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.