La Unió inaugura dues exposicions col·lectives d’autors locals

tira01Fins al dia 25, la Casa Municipal de Cultura acull dues exposicions col·lectives d’autors locals: La primera tira, produïda pel Fons Batllori amb la participació dels alumnes de sisè de l’escola pública El Cim, i Mirades a Simó Busom, organitzada pel Grup d’Artistes Teià (GAT) amb la col·laboració de la Comissió d’Exposicions.

12 anys d’acudits
Ahir a la tarda va tenir lloc la inauguració de La primera tira, que va aplegar nombrosos alumnes de l’escola i que va comptar amb la presència de l’alcalde de la població, Andreu Bosch, el ninotaire Toni Batllori i la directora del col•legi El Cim, Aurora Perea. També hi era l’ex-director del centre, Manolo Gallego, que en va ser l’impulsor, ara fa 12 anys, i continua vinculat al projecte.

Conegut per les seves tires diàries a La Vanguardia, Batllori va explicar que l’objectiu de la iniciativa és potenciar el dibuix com a eina d'expressió i comunicació, així com donar a conèixer l’existència i el valor del Fons Batllori.

Durant el mes de març, el ninotaire va realitzar diversos tallers amb els dos grups de sisè. En aquestes sessions, Batllori va explicar-los les diferències entre un acudit i una tira i les tècniques per abordar cada gènere, alhora que els donava pautes i els suggeria idees a l’hora de triar la temàtica: notícies d’actualitat, qüestions que preocupin als joves o que els cridin l’atenció. En acabat el procés creatiu, estudiants i dibuixant van esmenar conjuntament l’obra individual de cadascú, amb l’ànim de polir la transmissió del missatge.

L’exposició de La Unió mostra l’obra finalitzada de cada alumne en format DIN-A3, amb les anotacions i els suggeriments del ninotaire en la part inferior de cada treball. A més, tots els participants reben un llibret recopilatori amb els dibuixos dels seus companys. Com sempre, la temàtica és lliure, però els visitants hi trobaran al·lusions a l’àmbit local i referències recurrents als valors cívics i el medi ambient.

Homenatge a Busom
Després de les seves col·laboracions en les darreres edicions de la Setmana Cultural, el GAT s’estrena aquest vespre a les 20h amb la primera exposició pròpia, en un acte que estarà amenitzat pels alumnes de l’Escola de Música Cadença.

Es tracta d’un homenatge coral a la figura i l’obra del pintor paisatgista Simó Busom en el qual es reinterpreta la seva trajectòria a través dels ulls i els pinzells dels següents artistes vinculats a aquests col·lectiu: Ànnia i Josep Aragonès, Divina Cabezón, Joan Casellas, Joan M. de Castellar, Lola Chacón, Artur Comas, Àngels Estella, Maria Mercè González, Presen de la Iglesia, Josep Lluís Losada, Irene Montero, Isabel Otero, Josep Pujol, Rosalia Raméntol i Jordi Santmiquel.

Els impulsors promotors de Mirades a Simó Busom han programat una visita guiada a l’exposició aquest diumenge, 11 de juny, a les 12.15h.

L’endemà dilluns, Toni Batllori farà un taller i una visita comentada a La primera tira i el Fons Batllori amb els alumnes de segon d’ESO de l’Institut Turó d’en Baldiri, acompanyat de l’artista i mestra Beth Fornas.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.