Nou servei d’assessorament sobre hipoteques abusives

hipotequesA partir d’aquesta setmana, l’Ajuntament de Teià oferirà un servei d’assessorament per a particulars afectats per préstecs hipotecaris amb clàusules terra. Aquest servei és totalment gratuït gràcies al conveni de col·laboració establert entre el Col·legi d’Advocats de Mataró, que hi aporta els informadors, i l’àrea de Consum de la Diputació de Barcelona, que se’n fa càrrec dels honoraris. L’Ajuntament, per la seva part, facilita l’equipament informàtic i les dependències de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) per atendre els usuaris.

L'objectiu d'aquest servei és orientar els afectats sobre els aspectes jurídics que puguin derivar-se de l'existència de clàusules abusives. També s'informarà sobre els tràmits previs de solució negociada per tal d'evitar el conflicte processal o analitzar la viabilitat de la pretensió.

Aquesta inquietud ve motivada pel Reial Decret Llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl. La norma estableix un procediment extrajudicial per resoldre de manera ràpida i gratuïta les reclamacions dels consumidors afectats.

El servei d’assessorament es començarà a prestar aquest dimecres dia 28, de 10h a 14h, i tindrà periodicitat quinzenal fins al 27 de desembre (excepte el mes d’agost). Per fer-ne ús cal sol·licitar cita prèvia al telèfon 93 555 12 34 o bé per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i el dia de l’entrevista es recomana portar el document d’identitat dels titulars de la hipoteca, l’escriptura de constitució i el rebut de la hipoteca, així com qualsevol altre document que es consideri adient.

La regidora de Participació Ciutadana, Sílvia Marcos, creu que es tracta d’una problemàtica d’abast relatiu a Teià, però prou complexa perquè es posin a l’abast tots els mitjans públics per ajudar els afectats.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.