La Policia Local recorda les mesures preventives a la llar per vacances

El robatoris a l’interior de domicilis constitueix la principal preocupació relacionada amb la seguretat dels habitants de Teià i del Baix Maresme en general. Segons el sots-inspector Norberto Fernández, la incidència d’aquest tipus de delicte a escala local ha baixat sensiblement respecte de l’any passat. Dels 30 robatoris registrats a finals de juliol de 2016 se n’ha passat a 21, gràcies a l’activació del Pla Operatiu d’Habitatge per part del cos de Mossos d’Esquadra i als dispositius de vigilància i control de la Policia Local.

A Teià, la Policia Local afronta el mes d’agost amb el mateix nombre d’efectius que durant la resta de l’any, de manera que se seguirà aplicant el protocol d’actuació previst pel que fa a les mesures de vigilància disuassòria i a l’establiment de controls de pas aleatoris i la identificació de vehicles sospitosos, en coordinació amb la resta de cossos de seguretat. El mes de març es va celebrar una Junta Local de Seguretat per coordinar-ne l’operatiu, i el mes de setembre se’n farà una altra de seguiment.

Autoprotecció
Tot i que l’estadística no difereix de la resta de l’any, l'estiu és una època propícia als robatoris en domicilis particulars per absència prolongada dels seus residents o bé per descuit a l'hora de tancar portes i finestres a causa de la calor.

En concret, la Policia Local recomana extremar la seguretat i observar aquests consells:

- Deixeu els objectes de valor en llocs segurs.

- Tanqueu tots els accessos a casa amb clau i connecteu l'alarma.

- Feu un inventari d'objectes amb el número de sèrie, marca i model per facilitar-ne la identificació en cas de robatori.

- No expliqueu que us absenteu de casa davant la presència de persones desconegudes.

- Demaneu a algú de confiança que us retiri la correspondència de la bústia.

- No deixeu senyals visibles que facin pensar que no hi sou.

- Desvieu les trucades del fix al mòbil per poder respondre en tot moment i no deixeu al contestador automàtic cap missatge que faci pensar que sou fora.

Trobareu més recomanacions en el document adjunt:
Tornar al principi

Cercador

Consultori Municipal

Horari Teia Estiu 2019
 
 
 
 

Piscines municipals 2019

piscina
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
aulaestudi2019
 
 
 
 
suvbencions2019
 
 
 
 
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.