Balanç positiu de la Festa Major, amb petits canvis per a 2018

FM01A l’espera que es realitzin les activitats esportives del cap de setmana vinent, el regidor de Cultura, Francesc Ribas, fa un balanç molt satisfactori de la Festa Major de Sant Martí: “Malgrat el clima de desànim i indignació per la situació política que viu el país, ens hi hem sobreposat i hem incorporat espais de reflexió i denúncia a la dinàmica festiva”.

Ribas destaca “l’èxit de l’estrena de l’adaptació de Cristina Armengol de la llegenda de Sant Martí, sota la direcció de Dolors Badia i la interpretació dels actors i actrius de la Societat La Flor de la Palma” alhora que es mostra “especialment content d’haver culminat el procés de composició i estrena de la cançó de Festa Major. Gràcies a la implicació de la Banda Municipal, vam tenir un final de festa molt rodó amb el piromusical i un petit castell de focs”. El regidor també valora positivament el tall puntual “un cop l’any” del passeig de la Riera per fer el Correfoc, i apunta la possibilitat de cara a 2018 d’allargar la baixada de vehicles sense motor almenys fins a la plaça de Catalunya “perquè tothom pugui gaudir d’aquesta obra d’enginyeria domèstica tan vistosa i lluïda que fan els alumnes i famílies de l’escola”.

També s’apunten canvis en la ubicació del ball de Festa Major. “El sopar de cine va aplegar 180 comensals i va incorporar un concurs de bandes sonores. Va anar súper bé, però el Poliesportiu és massa gran i massa lluny per a un concert amb aires de revetlla. Per això cal intentar retornar el ball al centre de poble”.

balconada2017Activitats joves
La Regidoria de Joventut també ha tret conclusions de les seves activitats. El seu titular, Andreu Porta, destaca la bona acollida de les propostes per als nois i noies de 12 a 16 anys, com ara la Nit de jocs de taula al Casal de Joves i l’avançament de l’horari de la Nit Jove: “Vam obrir el recinte a les 22h amb una sessió de discjòquei per donar cabuda als joves de 1r i 2n d’ESO que han de marxar d’hora”.

El regidor també ressalta la bona acollida del Petem la nit en col·laboració amb la Colla de Dimonis i “l’aposta, ja consolidada, pels grups revelació amb qualitat musical que inclouen Teià en les seves gires musicals, com Smoking Souls o Sense Sal”.

Concursos
Dins el programa de Festa Major hi havia convocats cinc concursos, quatre dels quals ja han estat resolts. L’equip de les Tabaleres va ser el campió del joc del Què d’aquí; Marta Ramentol va guanyar el concurs de relleno i Teresa Casellas va merèixer el primer premi al balcó més ben engalanat. Per la seva part, la tapa de cansalada glacejada amb crema de moniato i vainilla de la Bona Estrella va ser la vencedora del concurs del Cercatapes organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica.

comissió festesD’altra banda, els guanyadors del concurs de fotografia es donaran a conèixer el pròxim 1 de desembre, coincidint amb la inauguració de l’exposició La importància de dir-se Martí a La Unió.

Agraïments
El regidor de Cultura vol agrair la participació de totes les entitats i establiments particulars que organitzen activitats durant la Festa Major, i anima tothom qui vulgui a incorporar-se a la Comissió de Festes, que aviat es posarà a treballar en la cavalcada de Reis. Es tracta d’un col·lectiu format per una vintena de persones “que té una implicació absoluta i que sempre dóna el 200%. L'ambient que s’hi respira és genial”, diu Ribas.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.