L’independentisme guanya les eleccions del 21-D a Teià

21DEls partits independentistes van obtenir ahir el 64,7% dels vots emesos a Teià en les eleccions al Parlament de Catalunya convocades pel Govern de l’Estat, en aplicació de l’article 155 i un cop cessat el Govern de la Generalitat. La candidatura de Junts per Catalunya que encapçala el president Carles Puigdemont va ser la primera força amb 1.429 vots i el 34% dels sufragis, seguida d’ERC amb 1.059 paperetes i el 25%. La CUP, al seu torn, va rebre 238 suports, que representen el 5,65% dels vots.

Entre els partits que donen suport a l’aplicació del 155, C’s va aconseguir 748 vots (17,75%); el PSC, 355 (8,4%) i el PP, 88 (2%).

Per la seva part, Catalunya en Comú Podem va aplegar 251 vots, que representen el 6% dels electors.

Participació històrica
Seguint la tendència general, les dades de participació van ser històriques: a Teià gairebé va arribar al 88%, la qual cosa suposa un creixement de 4 punts i mig respecte dels comicis autonòmics del 27-S de 2015. En total hi van votar 4.224 teianencs i teianenques sobre un cens de 4.802, comptant-hi el vot per correu. Queda, però, pendent d’escrutar el vot exterior dels catalans residents a l’estranger, que en el cas de Teià en serien 104.

155bIgual que el 2015
El comportament electoral del 21-D a escala local reprodueix la tendència general al conjunt del país, que d’una banda ha revalidat la majoria parlamentària de les forces sobiranistes i, de l’altra, ha assistit a un fort creixement de C’s.

En les eleccions del 2015, la suma de Junts pel Sí i la CUP a Teià va obtenir pràcticament el mateix nombre de vots: 2.728, que aleshores representaven el 67,3% dels electors. Les xifres se situen lleugerament per sota dels 2.837 vots a favor del del referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre, tot i que en aquella ocasió hi va poder votar gent d’altres poblacions gràcies al cens universal.

En relació a 2015, C’s i el PSC milloren sensiblement els seus resultats en vot i percentatge, Catalunya en Comú Podem manté posicions i el PP s’ensorra.

Incidència
L’única incidència registrada durant la jornada d’ahir va ser el requeriment de la Junta Electoral de Zona de Mataró en què s’instava l’Ajuntament a eliminar de la façana les pintades a favor de l’aplicació de l’article 155 motivades per un acte vandàlic el passat 27 d’octubre.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.