Teià enceta l’any amb 6.333 habitants i el 7,6% d’atur

vista generalSegons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), Teià va augmentar en 79 persones els seus habitants al llarg del 2017, la qual cosa representa un creixement de població de l’1,26%. Aquest increment és netament més alt que el 0,44% registrat al conjunt de Catalunya i que el 0,58% experimentat al Maresme, que ara té 444.046 habitants, i se situa en quarta posició a la comarca en termes relatius després de Sant Pol de Mar (2,24%) Caldes d’Estrac (2,06%) i Sant Vicenç de Montalt (1,46%).

Menys atur i més ocupació
Pel que fa al mercat de treball, Teià ha encetat l’any 2018 amb 209 persones inscrites a les llistes de l’atur. Són 17 persones menys que les que hi havia registrades a principis de l’any passat, la qual cosa representa un descens interanual del 7,5%. En aquests moments, la taxa oficial d’atur a Teià és del 7,6%: la quarta més baixa del Maresme, només per darrere d’Alella (6,5%), Cabrera de Mar (6,8%) i Tiana (7%), i pràcticament la meitat que la mitjana comarcal (13,6%).

Al descens de l’atur cal afegir l’augment de la contractació i l’increment de la població activa. Actualment hi ha 2.616 persones ocupades: 1.350 homes i 1.266 dones, amb una variació interanual de l’1,3% i del 5,5%, respectivament. Tanmateix, encara trobem el doble d’atur femení (132 dones) que masculí (77 homes).

Si bé l’alt nivell d’estudis dels teianencs afavoreix que la majoria de les demandes d'ocupació tinguin una durada inferior als tres mesos, cal tenir present que l'atur de llarga durada –és a dir, aquell que supera l’any de durada- suposa el 42,26% del contingent local. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Teià organitza jornades per fomentar l’autoocupació i la recerca activa de feina, alhora que s’acull a totes les convocatòries del Servei d’Ocupació de Catalunya destinades a afavorir la inserció laboral dels col·lectiu més vulnerables: dones, persones majors de 40 anys i aturats de llarga durada.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.