Pressupostos participatius: 100.000 euros en mans dels veïns i veïnes de Teià

TEIÀ PRESSUPOSTOS 2018 TRÍPTICD’acord amb el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2015-2019 i el Pla de Participació Ciutadana aprovat pel ple del passat 25 de setembre, l’Ajuntament ha encetat un procés d’empoderament veïnal perquè els teianencs i teianenques decideixin en què voldrien invertir 100.000 euros el 2019.

La regidora Sílvia Marcos explica que “es tracta dels primers pressupostos participatius que s’han fet mai a la població, per la qual cosa hem organitzat una sessió informativa el 19 d’abril i un taller per facilitar la generació de propostes el 3 de maig a l’Espai can Llaurador”. També se n’ha editat una tríptic informatiu amb el lema Fem Teià que es distribuirà properament a totes les llars i establiments comercials.

'Fem Teià'
La guia exposa de forma clara i sintètica les fases i condicions del procés. En la primera etapa, del 26 d’abril al 31 de maig, qualsevol persona empadronada a Teià podrà suggerir un màxim de 5 propostes. També podran fer-ho les entitats inscrites en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions, així com les empreses i comerços ubicats a la població.

Aquests projectes es podran presentar online a través del web http://fem.teia.cat o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i als punts d’informació itinerants que s’hi habilitaran. Prèviament, caldrà emplenar una butlleta on es faran constar les dades identificatives de la persona, negoci o entitat que les formula.

Requisits legals
Un cop recollides, totes les propostes hauran de ser avaluades des del punt de vista jurídic i econòmic per una comissió tècnica. Perquè siguin admeses, cal que els projectes suposin una inversió nova, i no pas una subvenció o una despesa de manteniment, i que siguin competència exclusiva de l’Ajuntament, i no de cap altra administració. A més de no poder superar els 100.000 euros consignats, els projectes han ser materialment executables dins de l’any 2019 i no poden comprometre exercicis pressupostaris futurs.

Votació
Un cop validades per la comissió ciutadana de seguiment, les propostes es donaran a conèixer en una exposició itinerant i al web http://fem.teia.cat. A partir d’aquell moment, totes les persones empadronades a Teià majors de 16 anys podran votar per via telemàtica o presencial tantes propostes com es vulgui fins a completar la quantitat de 100.000 euros. Els resultats finals de la votació es publicaran al web i es farà una presentació pública el 16 de novembre.


Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.