Posen en marxa un projecte per convertir Teià en poble educador

educaentorn01Ahir dimecres, una vintena de representants de diferents centres educatius i entitats culturals i socials de Teià es van trobar a l'Espai can Llaurador per posar fil a l’agulla al projecte Educaentorn. Durant una hora i mitja, les persones participants van debatre sobre els valors i els criteris de qualitat i coherència que haurien de regir les activitats públiques i ciutadanes per integrar-se en una perspectiva d’acció educativa, la qual cosa va permetre sumar experiències i recollir diverses opinions al respecte.

La regidora d’Educació, Montse Riera, explica que la trobada d’ahir “és la primera pedra d'un treball comunitari per posar sobre la taula la feina educativa que fan els diversos actors socials del municipi amb l’objectiu de convertir Teià en un poble educador”. Riera va manifestar que “hi ha una bona predisposició per crear un grup de treball o comissió que tiri endavant amb la idea”. En aquest sentit, el projecte s’articula com un procés participatiu obert a tota la ciutadania que busca la implicació i la complicitat dels veïns i veïnes que hi estiguin interessats, dels membres de la comunitat educativa, i del teixit associatiu i econòmic en el seu conjunt.

El projecte Educaentorn forma part del programa d’educació global i ciutadana de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una iniciativa perdurable en el temps, dinàmica i oberta per poder recollir, planificar i posar a l’abast de la ciutadania l’oferta educativa local: tant pública com privada, tant individual com comunitària, i tant formal com informal.

Portal educatiu
La finalitat última del projecte és mobilitzar i coordinar tots els processos d’aprenentatge al llarg de la vida, des de la infància fins a la vellesa, en qualsevol àmbit i en qualsevol moment i espai. Altres objectius associats al projecte són posar en contacte els actors interessats per assegurar-ne la transversalitat i millorar-ne el coneixement mutu i la comunicació de les activitats. Tot plegat donarà com a resultat un portal d’Internet que recollirà i farà visibles totes les activitats, els serveis i els recursos pedagògics de Teià destinats als diferents col·lectius i franges d’edat.

educaentornCriteris de qualitat
Tot i que seran els participants en el projecte els responsables de concretar-ne els criteris, hi ha principis inspiradors que estan molt clars. Entre d’altres, s’estimularà l’aprenentatge crític com a mecanisme per a la transformació de la realitat i la millora de la qualitat de vida, mitjançant una oferta que promogui la trobada intergeneracional, la igualtat de drets i d’oportunitats, la diversitat de persones i grups, la igualtat de gènere, l’equitat, la cohesió social, i el sentit de pertinença i comunitat.

Calendari de treball
La gestació del projecte es remunta al passat estiu, amb la primera presa de contacte entre l’Ajuntament de Teià i l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació, que finalment va encarregar la dinamització del procés a la Cooperativa Marges. A nivell intern, els tècnics municipals de les diverses àrees van celebrar dues sessions de treball els passats 18 de novembre i 12 de desembre que van servir per recopilar la informació de les accions que s’estan duent a terme des de les diferents regidories i equipaments municipals. Prosseguint amb aquesta visió transversal, els diversos actors seguiran treballant colze a colze fins a la presentació final del projecte, que tindrà lloc el proper mes de juny.
Tornar al principi

CERCAR

recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact