Teià glossarà la memòria de la pianista Maria Canals

Maria Canals 2017Avui 13 de març, coincidint amb l’efemèride del seu naixement, la Regidoria de Cultura ha anunciat que Teià tornarà a recordar per segon any consecutiu a la pianista Maria Canals, que el 1938 va venir a viure al poble fugint dels bombardejos de la Guerra Civil i després hi va estiuejar durant alguns anys.

En concret s’han programat dues activitats dins el marc de la Setmana Cultural: un homenatge al cementiri, on està enterrada, el dia 7 d’abril, i una nova edició de la iniciativa Pianos al carrer, el dia 27.

Homenatge
El 7 d’abril a les 11h el cementiri de Teià acollirà un recital poètic i musical en què Ana Maria Dávila llegirà un passatge del seu llibre Maria Canals i Barcelona, on es rememora l’estada de la pianista a Teià.

A continuació s’intercalarà la lectura per part de Jordi Jané d’alguns poemes escrits per Rossend Llates, espòs de Maria Canals, amb la interpretació al piano a quatre mans de les obres de Rossend Llates i Maria Canals Serenata, Marxa i Petit Vals a càrrec de M. Rosa Riba i Jordi Vivancos. En solitari, M. Rosa Ribas tocarà també la composició de Rossend Llates Preludi (homenatge a Ravel) i el Cant dels ocells. Clourà l’acte Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Palau de la Música.

Maria Canals cementiriPianos al carrer
Com l’any passat, el dia 27 s’instal·larà un piano a la plaça de la Cooperativa perquè tothom qui vulgui pugui tocar-lo. La jornada forma part de la iniciativa Pianos al carrer que promou el Palau de la Música Catalana i estarà dinamitzada per Jordi Vivancos, membre de l’associació que impulsa el Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona (MCB). De 10 a 13h rebrà la visita dels nens i nenes de 1r i 3r de l'Escola el Cim, i durant la resta del dia se succeiran les actuacions de Narcís Perich i les Kirias, i de M. Rosa Ribas i els alumnes de l’escola de música Cadença, entres d'altres.

Sorteig d’entrades
Per donar a conèixer la participació de Teià en els actes complementaris al MCB, la Regidoria de Cultura sorteja sis entrades per assistir a la prova final que se celebrarà el 22 d’abril a les 20h a la Sala de Concerts del Palau de la Música de Barcelona.
Tornar al principi

CERCAR

recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact