Inauguren un parc de calistènia i ‘workout’ al costat del Poliesportiu

calistenia01El proper divendres 4 de maig a les 19h s’inaugurarà oficialment un circuit d’aparells per a la pràctica de la calistènia i l’street workout que recentment s’ha instal·lat a la zona verda que hi ha situada darrere del Poliesportiu El Cim. S’hi pot accedir lliurament a través dels carrers dels Pins i de Josep Puigoriol, i el seu ús és permès a tothom qui faci més d’1 metres i 40 centímetres d’estatura.

L’adequació de l’espai ha suposat una inversió de 13.336 euros per part de la Regidoria d’Esports. La principal partida s’ha destinat a l’adaptació del terreny mitjançant la construcció d’una llosa de formigó i la col·locació d’una pel·lícula protectora de cautxú, amb un import de 6.954 euros, seguida dels 4.295 euros que ha costat la instal·lació del conjunt d’elements i barres de gimnàstica. Els altres 2.087 euros s’han esmerçat a refer el paviment i a reposar la pel·lícula de cautxú que uns brètols van malmetre fa pocs dies en un acte d’incivisme.

També hi ha prevista la instal·lació d’un punt de llum de cara a la tardor, quan el dia torni a escurçar.

Exhibició d’especialistes
Coincidint amb la seva inauguració, la Regidoria d’Esports ha programat una sessió d’exhibició i un entrenament obert a tothom a càrrec de dos especialistes: Mohamed Boun i Bryan Barberan.

L’street workout i la calistènia són modalitats esportives que consisteixen en l’entrenament de totes les capacitats físiques mitjançant el pes corporal i l’alternança de moviments de tensió, dinàmics i explosius, o introduint-hi acrobàcies en la pràctica del free style. La paraula prové del grec kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa); és, doncs, “la bellesa del cos en moviment”.

Usos i objectius de la instal·lació
La nova instal·lació respon a la petició formulada temps enrere per una colla de practicants locals que fins ara es veien obligats a utilitzar els elements de lleure d’altres espais públics destinats a jocs infantils. Per als responsables municipals de l’àrea d’Esports, el workout permet ampliar i diversificar les possibilitats de realitzar activitat física a l’aire lliure.

En l’actualitat, algunes activitats dirigides del Poliesportiu completen algunes de les seves sessions en aquest espai per treballar exercicis de força, resistència i flexibilitat. Si hi ha prou demanda, de cara a l’any vinent es podria programar un curs específic de calistènia i street workout.
Tornar al principi

Cercador

Consultori Municipal

Horari Teia Estiu 2019

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
platges
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.