El Maridatge dels Sentits es presenta amb ple suport de les institucions

SentitsTeia CCM 1Aquest migdia s'ha fet a la seu del Consell Comarcal del Maresme a Mataró l'acte oficial de presentació de la segona edició del Maridatge dels Sentits, la fira del perfum, les flors i la gastronomia que tindrà lloc a Teià del 18 al 27 de maig.

A l'acte hi han estat presents els presidents del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, i del Consorci Costa de Barcelona-Maresme, Joaquim Arnó, així com l'alcalde de Teià, Andreu Bosch, i el director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura a Barcelona, Josep Pena. Tots ells han compromès el suport de les institucions que representen al festival en futures edicions, i n’han destacat la seva singularitat a l’hora de “fer comarca” i promocionar el Maresme des del punt de vista econòmic, cultural i turístic.

En concret, el presidents del Consell i del Consorci han lloat l'aposta de Teià “perquè incorpora novetats que no trobem en cap altre municipi”, ha destacat Martínez, i “perquè ens ajuda a projectar la comarca a partir de l'especificitat”, ha afirmat Arnó.

El responsable territorial d'Agricultura ha recordat la seva visita a la primera edició del Maridatge dels Sentits, l'any passat. "És molt més que una fira; és un esdeveniment eclèctic basat en l'experiència sensorial: un projecte que val molt la pena i que sempre ens tindrà al seu costat", ha assegurat Pena.

L'alcalde de Teià s'ha mostrat agraït pel suport de tots els nivells de l'administració del país –incloent-hi la Diputació– i ha posat l’accent en la voluntat de donar a conèixer l'esdeveniment a escala mundial a través d'un sector específic com el de la perfumeria i la convocatòria del Concurs Internacional Mouillette d’Argent, que compta amb el suport del Beauty Cluster Barcelona i d'Ainea Perfums.

SentitsTeia CCM 3Tast d'olors
Irene Gisbert és la responsable d'Ainea Perfums, una empresa de cosmètica natural amb seu a Teià. Ella ha estat l'encarregada de fer un tast d'olors als alcaldes i consellers comarcals presents a l'acte, aplegant en una mateixa activitat dues de les essències del Maresme: les flors i les olors del taronger.

Almenys des del segle XVIII i fins a les glaçades de 1956, el taronger va ser un dels conreus tradicionals del Maresme. Enguany, el Maridatge dels Sentits s'ha proposat recuperar la seva memòria a través de l’esmentat Concurs Internacional de Perfumeria, ja que és l'únic espècimen del regne vegetal que permet obtenir tres essències: una a partir dels pètals de la tarongina (el neroli), una altra procedent del fruit (la taronja) i una tercera a través de la fulla (el petitgrain).

Al final de l'acte, tots els representants institucionals han brindat per l'èxit del Maridatge amb un licor de tarongello artesanal destil·lat per la sommelier Núria Cruelles.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.