Retiren la fusta cremada per regenerar la zona de l’incendi

incendi2018aDes de principis de mes s’estan duent a terme treballs de regeneració a la zona afectada per l’incendi forestal del 18 de juliol de l’any passat, a la finca del Cau de la Guineu de Teià.

En concret, els treballs afecten la zona cremada, que té una superfície de 14 hectàrees, i una zona contigua de 9 hectàrees més on es farà una aclarida dels pins i se seleccionaran les alzines per tal d’afavorir-ne el creixement.

Aquesta actuació té un pressupost de 26.000 euros i forma part del Programa marc anual per a 2018 de l’Associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central, que compta amb el suport tècnic i econòmic de la Diputació de Barcelona.

La intervenció durarà aproximadament tres mesos i consisteix en la tallada i retirada dels exemplars de pi pinyer calcinats, que es destinaran a fusta de serra i a fusta de trituració per fer-ne paper. Les restes més petites es trossejaran in situ i es deixaran esteses a terra per combatre l’erosió, sobretot en les zones de més pendent.

Conciliació amb els veïns
Els primers dies, la jornada laboral dels brigadistes forestals que realitzen aquesta tasca començava a trenc d’alba per tal d’evitar les hores de major insolació i tenint en compte que es tracta de treballs d'interès general dins el període de màxim perill d’incendi. A partir d’ara, les queixes pel soroll de les serres mecàniques ha motivat que l'hora d'inici s'endarrereixi per conciliar la feina amb el descans dels veïns.
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.