Exposició “JOSEP DURAN. Reporter i artista. 50 anys fotografiant Teià” Destacats

cartell exposici josep duran 

Fins el 2 d’octubre es pot veure a la "Casa Municipal de Cultura La Unió de Teià" l’exposició d’homenatge a Josep Duran i Duran que li ha organitzat la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Teià.

La Comissió d’Exposicions del Consell Municipal de Cultura ha treballat durant un any en el muntatge; la primera intenció era fer la història recent del poble però ha acabat sent una exposició de fotos clara i intencionadament artístiques, d’una bellesa excepcional, - fins i tot algunes fotos ens recorden, en algun moment, a fotos de Cartier-Bresson-; ja que fent la primera recollida de material es van descobrir unes fotografies que no s’havien ensenyat mai i que calia mostrar.

L’exposició està dividida en dues grans parts, la faceta reporter i cronista, el Duran que retrata els grans actes, que pren nota de tots els canvis que va patint el poble; i per altra banda el Duran observador i detallista, que ens descobreix ombres i sap jugar amb la llum com ningú. Les fotografies més artístiques es poden veure sobre tela, en gran format; en canvi les de cronista es veuran en format retall de diari.

Hi ha una petita part més lúdica amb uns mòbils on podrem veure fotos de Teià de fa 50 anys amb la foto actual per a poder veure com ha canviat el poble aquest darrers anys.

L’exposició només s’ha centrat en l’època de blanc i negre de l’autor, del 1961 al 1975; per tant, hi ha tot un munt de fotos en color que es guarden per a una futura exposició; mentrestant se’n podrà veure un tastet en un muntatge audiovisual.

 

Totes les persones que visitin l’exposició també podran adquirir el catàleg que ha editat l’Ajuntament; un recull de 50 fotografies en blanc i negre.

 

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.