Els pressupostos participatius amplien l’edat de votació als majors de 14 anys

fem teià 2019b“Tots els teianencs i teianenques de 14 anys en amunt podran votar als pressupostos participatius de 2019”. La regidora de Participació Ciutadana, Sílvia Marcos, va anunciar la principal novetat de la segona edició de la convocatòria durant l’acte de presentació que va tenir lloc a La Unió el passat divendres, 15 de febrer, i al qual van assistir unes 20 persones.

Marcos explica que "els pressupostos participatius del 2018 van tenir molt bona acollida entre els estudiants de l'Institut i els usuaris del Casal de Joves, que van fer moltes propostes però que després no van poder votar". Amb l’ampliació de la franja d’edat fins als 14 anys, se n’espera incentivar la cultura participativa i que tots aquests alumnes impulsin projectes amb els quals se sentin compromesos.

Nou calendari
Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Teià posa a disposició dels veïns i veïnes 100.000 euros del pressupost municipal perquè proposin i triïn quines inversions volen desenvolupar a través d’un procés reglat que engloba diverses fases, repartides al llarg de l’any: generació de propostes, validació de propostes i votació.

El calendari electoral de 2019 ha obligat a concentrar els terminis de la primera fase entre el 18 de febrer i el 29 de març. En contrapartida, el termini de la fase de validació s’ampliarà i això permetrà als Serveis Tècnics Municipals avaluar millor els projectes presentats des del punt de vista tècnic i econòmic.

Taller de propostes
Des d’ahir dilluns, dia 18 de febrer, i fins al 29 de març ja s’hi poden presentar propostes. El 7 de març, a les 18h, es farà a l’Espai can Llaurador un taller en què es donaran consells i pautes per elaborar propostes viables i que servirà, alhora, com a espai per al debat sobre les necessitats del poble i la generació de propostes de forma col·lectiva.

Web i punts d’informació
Molt aviat, l’Ajuntament de Teià donarà a conèixer un nou portal web que aplegarà tota la informació en matèria de participació ciutadana al poble, com ara els canals d’interacció i les comissions sectorials que existeixen en l’àmbit de l’educació, les festes populars i la cooperació internacional; així com les activitats que s’hi organitzen al seu voltant.

Aquest nou portal, construït a partir de la plataforma Decidim cedida per la Diputació de Barcelona, servirà també com a eina perquè tots els veïns i veïnes majors de 14 anys puguin fer arribar les seves propostes de forma telemàtica. En la següent fase del procés, el web també servirà per votar.

Mentrestant, la Regidoria de Participació ha previst la instal·lació de diversos punts d’informació que es repartiran per diferents espais del municipi del 20 de febrer al 20 de març:

- Biblioteca Can Llaurador (Av. José Roca Suárez Llanos, 40): 20 de febrer 11 a 12h
- Escola Bressol Municipal Els Galamons (Eric R. Svensson, 14-28): 28 de febrer de 16 a 17h
- Biblioteca Can Llaurador (Av. José Roca Suárez Llanos, 40): 28 de febrer 18 a 19h
- Parc de Can Godó: 1 de març de 17 a 18h
- Mercat Municipal (Plaça de Catalunya, 6): 1 de març de 18 a 19h
- Parc de Vallbellida (carrer de l’Aqüeducte): 9 de març d’11 a 12h
- Zona verda del carrer de Joan XXIII amb Montserrat: 9 de març de 12 a 13h
- Institut Turó d'en Baldiri (Charles Darwin, 19): 13 de març d’11 a 11.30h
- Casal de la Gent Gran (Passeig de la Riera, 90): 13 de març de 12 a 13h
- Escola El Cim (Josep Puigoriol, 86): 15 de març de 16 a 18h
- Poliesportiu El Cim (Josep Puigoriol, 68-84): 15 de març de 18 a 19h
- Casal de Joves (Passeig de la Riera, 148): 15 de març de 20 a 21h
- Escola Bressol Bambi (Passeig de la Riera, 34): 20 de març de 16.30 a 17.30h
- CMC La Unió (Passeig de la Riera, 116): 20 de març de 18 a 19h
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.