Teià demanarà la reforma del codi penal per combatre els robatoris a domicilis

MMEEL’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha confirmat que el ple de l’Ajuntament del mes de març debatrà una moció impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) per reduir el nombre de robatoris a domicilis mitjançant una reforma del codi penal que endureixi les penes i castigui la reincidència a l’hora de jutjar aquest tipus de delicte.

En els darrers anys, els alcaldes del Maresme han denunciat públicament en reiterades ocasions la inseguretat i l'alarma social que aquest fet provoca a les seves poblacions. Es tracta d'una problemàtica de la qual se n’ha parlat a bastament amb el Departament d’Interior i que afecta especialment els municipis amb una gran especialització residencial, com és el cas de Teià.

L’ACM va donar a conèixer el contingut de la moció aquesta setmana a Mataró, a la seu del Consell Comarcal. L'alcalde destaca que "aquesta iniciativa suposa la quarta mesura que es planteja des del món local per posar-hi remei després de l’increment de la plantilla de la Policia Local, la coordinació de dispositius amb els Mossos d’Esquadra i la instal·lació de càmeres de videovigilància per a la lectura de matrícules en punts estratègics".

Reforma legal i més recursos policials

Per als alcaldes, els recursos policials de la Generalitat per prevenir i investigar aquest tipus de delinqüència “es mostren clarament insuficients”. Per això reclamen al Govern de l’Estat que desbloquegi “els més de 800 milions d’euros” que té retinguts per a “la millora dels recursos materials i humans dels Mossos”.

En segon lloc, la moció insta la fiscalia general de Catalunya i al Tribunal Superior de Justícia “per tal que en els seus respectius àmbits de decisió estiguin amatents” a l’hora de graduar les peticions de pena com a element de dissuasió per als delinqüents i en benefici d’una societat més segura que respecti la llibertat i la propietat privada de les persones.

Per tot plegat, la moció sol·licita als grups del Parlament de Catalunya i del Congrés dels diputats una modificació del codi penal per elevar les penes per aquesta tipologia de delictes, en sintonia amb altres països del nostre entorn com Alemanya o França.

Tornar al principi

Cercador

Consultori Municipal

Horari Teia Estiu 2019

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
platges
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.