Manifest teianenc pel 8 de març, Dia internacional de les Dones

8 març 2019A continuació reproduïm el manifest que el grup de Dones 21 de Teià ha llegit aquest migdia amb motiu de la vaga general feminista del 8 de març, Dia internacional de les Dones:

"Cada 8 de març celebrem l'aliança entre dones per a defensar els nostres drets conquerits. Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes. Les que van portar la Segona República, les que van lluitar a la Guerra Civil. No obstant això, sabem que encara no és suficient: queda molt per fer i nosaltres seguim lluitant.

Les nostres identitats són múltiples, som diverses. Vivim als pobles i a les ciutats, treballem en l'àmbit laboral i en el de les cures familiars. Som dones amb diversitat funcional, migrades i autòctones. Les nostres edats són totes i ens sabem lesbianes, trans, hetero i bisexuals. Som les que no hi són: som les assassinades, som les preses, som les que es van quedar al mar, som les que es van quedar a les fronteres.

Som totes. I juntes avui cridem de nou:

Prou! Davant de totes les violències masclistes que ens colpegen.

Prou! D’agressions, humiliacions, marginacions o exclusions. Exigim que el Pacte d'Estat contra les violències masclistes -d'altra banda insuficient- es doti de recursos i mitjans per al desenvolupament de polítiques públiques reals i efectives que ajudin a aconseguir una societat lliure de violències contra les dones i nenes.

Prou! De violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades que vivim les dones sigui quina sigui la nostra edat i condició. VOLEM gaudir del nostre dret a viure una vida lliure i poder moure'ns en llibertat per tots els espais i a tota hora.

Som les que reproduïm la vida. Reivindiquem que el treball de cures sigui reconegut com un bé social de primer ordre i exigim la redistribució d'aquest tipus de tasques.

A Catalunya estem vivint una escalada de repressió: càrregues policials l'1 d'octubre amb denúncies d'agressions sexuals. Les dones estem compromeses també en la defensa de la democràcia i de les llibertats al nostre país i entenem que la criminalització i/o la judicialització de formes pacífiques de protesta social i reivindicació política també són formes de violència institucional que hem de denunciar.

Nosaltres engrossim les llistes de l'atur. Moltes de les feines que realitzem no posseeixen garanties o no estan regulades. I quan algunes de nosaltres tenim millors treballs, ens trobem amb que els llocs de major salari i responsabilitat estan copats per homes. L'empresa privada, la pública, les institucions i la política són reproductores de l’explotació laboral de les dones.

Denunciem que ser dona sigui la principal causa de pobresa. La precarietat s'agreuja per a moltes de nosaltres pel fet de tenir més edat, ser migrada, per tenir diversitat funcional o una imatge allunyada de l’estandarditzada. Reivindiquem que la nostra situació laboral ens permeti desenvolupar un projecte vital amb dignitat i autonomia.

Exigim també les pensions que ens hem guanyat. No pensions de misèria, que ens obliguen a patir pobresa en la vellesa.

L'educació inicial és l'etapa principal en la que construïm les nostres identitats sexuals i de gènere i, per això, volem una educació pública, laica i feminista lliure de valors hetero-patriarcals des dels primers trams educatius, fins a la universitat. Reivindiquem també el nostre dret a una formació afectivo-sexual que ens ensenyi en la diversitat, sense pors, sense complexos, sense reduir-nos a mers objectes i que no permeti ni una sola agressió masclista ni LGTBI fòbica a les aules.

Denunciem el pressupost públic que es destina a les escoles gestionades per l'Opus Dei i a totes les escoles concertades que segreguen per sexe. Reivindiquem una xarxa d'educació única, pública i gratuïta i amb perspectiva de gènere. Volem un avanç en la coeducació en tots els àmbits i espais de formació i una educació que no relegui la nostra història als marges dels llibres de text; i en la que la perspectiva de gènere sigui transversal a totes les disciplines.

No som una excepció, som una constant que ha estat callada!

Cridem molt fort: no a les guerres i a la fabricació de material bèl·lic!. Les guerres són producte i extensió del patriarcat i del capitalisme per al control dels territoris i de les persones. La conseqüència directa de les guerres són milers de dones migrades i refugiades arreu del món, dones que som victimitzades, oblidades i violentades.

Denunciem les retallades pressupostàries en els sectors que més ens afecten a les dones i LGTBI: el sistema de salut, els serveis socials i l'educació.

Denunciem la corrupció com un factor agreujant de la crisi.

Denunciem la justícia patriarcal que no ens considera subjectes de ple dret.

Denunciem la greu repressió i retalls de drets que estem patint.

Exigim la recuperació de la memòria històrica i del protagonisme de les dones i de les seves lluites així com mantenir el record de les que ja no hi són: Veritat, justícia, reparació i no repetició. Exigim plena igualtat de drets i condicions de vida i la total acceptació de la nostra diversitat".

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.