El Govern de la Generalitat aprova l'ampliació de prop d'un 60% del Parc de la Serralada Litoral

pslAmpliaL'ampliació, consensuada amb els municipis, és de més de 2.700 hectàrees i inclou dins l'espai sectors que n'asseguren la viabilitat ecològica

El Govern ha aprovat avui l'ampliació d'un 57,41% de la superfície del Parc de la Serralada Litoral, que s'inclou dins l'espai del Pla d'espais d'interès natural (PEIN) de la Conreria-Sant Mateu-Céllecs, situat entre les comarques del Vallès Oriental i el Maresme. El Govern incorpora 2.700 noves hectàrees a les 4.700 actuals, de manera que la superfície protegida serà de 7.400. L'ampliació, que incorpora sectors adjacents d'alt valor natural, ecològic i social, respon a la demanda del territori.
 
La delimitació aprovada l'any 1992 correspon a les parts més altes del conjunt orogràfic format per la Conreria, la serra de Sant Mateu i el massís de Céllecs. La seva forma estreta i allargassada generava nombrosos problemes de gestió, no garantia una protecció adequada i suposava una elevada vulnerabilitat davant de pressions externes. L'acord aprovat avui dóna resposta a aquests aspectes, millora la viabilitat ecològica de l'espai i li confereix coherència respecte al planejament urbanístic de cada municipi així com el Pla Territorial metropolità de Barcelona. L'aprovació ha estat possible gràcies al treball realitzat durant anys de forma conjunta amb els ajuntaments implicats, el Consorci i la Diputació de Barcelona.
 
La imatge mostra, en verd, l'espai que formava part del PEIN fins ara i, delimitat per una línia negra, l'ampliació aprovada avui
Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.