L'ADF Teià rep el premi d'honor Joaquim M. De Castellarnau

premiADFEl premi ha estat atorgat a Jaume Sabatés, de l'ADF Teià en reconeixement públic a persones que han destacat en aquest camp.

El pavelló Metre Vila Vell d'Òdena ha estat l'escenari, aquest dissabte, del lliurament dels premis de prevenció d'incendis forestals que cada any convoca la Diputació de Barcelona i que ha aplegat més de 500 persones. L'acte de lliurament ha estat presidit pel president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, acompanyat per l'alcalde d'Òdena, Pep Solé, el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Puigdollers, i el diputat adjunt d'Espais Naturals, Andreu Carreras.

El Premi Rossend Montané, a la millor obra o projecte de prevenció, dotat amb 4.800 euros, ha estat per l'ADF La Pobla-Castellar que actua sobre la totalitat del territori forestal dels municipis de La Pobla de Lillet i Castellar de N'Hug. L'accèssit de 1.800 euros ha correspost a l'ADF d'El Pinyó. .

Pel que fa al premi Palestra a la millor organització, premiat també amb 4.800 euros, ha correspost a l'ADF de Terrassa. L'accèssit d'aquest premi, dotat també amb 1.800 euros, se l'ha endut l'ADF Puig-Vicenç.

El Premi d'Honor Joaquim M. De Castellarnau, de reconeixement públic a persones que han destacat en aquest camp, en aquesta XVII edició ha tingut doble guanyador. S'ha premiat a Francesc Fernández Soto, de l'ADF Pla de Bages, i a Jaume Sabatés, de l'ADF Teià.

En el seu discurs de cloenda, Salvador Esteve ha dit que durant l'estiu 2013 no es van produir incendis molt grans a la demarcació de Barcelona i ha relacionat aquest fet amb la feina de les ADF: «La col·laboració de les ADF ha estat, és i seguirà sent una peça clau en la tasca de prevenció i extinció, i sens dubte ha tingut a veure amb la important millora dels resultats que, any rere any, aconseguim».

El president de la Diputació també ha comentat que des de la corporació s'està impulsant el consum de biomassa forestal que «ofereix una sortida òptima per aconseguir conjuminar l'eficiència energètica amb el manteniment adequat dels boscos».

Finalment, Esteve s'ha referit als pressupostos de la corporació en matèria de prevenció d'incendis i ha afirmat que «tot i el context advers, hem mantingut enguany el pressupost dedicat a la prevenció d'incendis forestals, i preveiem mantenir-lo l'any que ve».

Els Premis de prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona, que es lliuren des de 1997, pretenen reconèixer públicament la feina que realitzen durant tot l'any les agrupacions de defensa forestal (ADF) amb el suport dels ajuntaments de la província.

En aquesta XVII edició dels Premis de prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona es van presentar 10 candidatures. Al Premi Palestra hi optaven les ADF: Lluçanès, Puigmadrona-Olorda, Puig-Vicenç, Sabadell, Teià i Terrassa. I al Premi Rossend Montané hi concorrien les ADF: Alt Foix, El Pinyó, la Pobla-Castellar i Sant Salvador de Guardiola.

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.