El Tribunal Suprem desestima la petició de la comunitat de veïns de Sant Berger que reclama procedir a la demolició de l'institut

institutDesprés que la comunitat de propietaris de la Urbanització Parc Sant Berger, fa gairebé un any, entrés al·legacions contra la resolució de la Comissió Territorial d'Urbanisme demanant "procedir a la demolició" de l'institut de Teià, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acaba de dictar sentència estimant que "resulta improcedent [procedir a la demolició] ja que aquesta perspectiva no es troba en l'àmbit del fet jutjat en aquest procés".

Cal recordar, que la denúncia interposada per la comunitat de veïns de Sant Berger va acabar amb una sentència del Tribunal Suprem en la qual s'instava a la Generalitat de Catalunya (donat que l'Institut Turó d'en Baldiri és propietat de la Generalitat de Catalunya) a reparar les errades administratives detectades en el procés d'aprovació urbanística i ampliar l'estudi d'avaluació ambiental havent-hi d'executar algunes obres de canalització complementàries.

En el seu moment, la construcció de l'institut va complir tots els paràmetres legals requerits, inclosa l'aprovació del Pla Especial Urbanístic per la Comissió Territorial d'Urbanisme, i el visiplau de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) pel que fa l'estudi d'avaluació ambiental que es va fer per part de l'Ajuntament.

Malgrat tot, arran de la denúncia interposada per la comunitat de veïns de Sant Berger, el Tribunal Suprem va acabar dictant una sentència que, de retruc, suposa una inversió econòmica important per l'Ajuntament de Teià (prop de 100.000 €), que ha hagut de canviar la nomenclatura formal de l'equipament i haurà de realitzar unes obres de canalització complementàries. Tot i el resultat de la sentència, la comunitat de propietaris de Sant Berger va entrar al·legacions demanant directament "procedir a la demolició" de l'institut de Teià.

Ara, el Tribunal Suprem dóna resposta a aquesta petició del veïns, estimant que es considera improcedent i fins i tot "resulta il·lusori insistir en una execució com la que es pretén" ja que l'objecte que es porta a judici no té res a veure amb l'enderrocament de l'institut.

Actualment, l'Ajuntament ja té enllestit el nou Pla Especial Urbanístic, amb l'estudi d'avaluació ambiental corresponent, i està a punt per passar les aprovacions oportunes per poder executar finalment les obres de canalització de la zona.

 

Tornar al principi

Cercador

Consells de seguretat

seguretat
recollida de mobles
NADONS2017
activatCaminant2
idCATmobil
Seu Electrònica
enllumenat
bn efact
Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.