Apreta intro per cercar
93 555 12 34

L’Ajuntament aprova el PAU-2 i rep diverses cessions de sòl

Imprimir correu electrònic

Castell 14El ple de l’Ajuntament de Teià celebrat el passat 30 de gener va acordar per unanimitat l’aprovació definitiva del text refós del Pla de Millora Urbana d’ordenació volumètrica del carrer del Castell, dins l’àmbit del PAU-2, tenint en compte les prescripcions adoptades per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat i l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L’acord contempla l’estimació parcial d’algunes de les al·legacions formulades pels veïns i la desestimació d’unes altres.

Els PAU són figures de planejament derivat incloses en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). En concret, el PAU-2 engloba un àmbit de 8.555 metres quadrats situat entre els carrers del Castell i de Migjorn, i el torrent de Vallbellida. S’hi preveuen construir 19 habitatges de volumetria definida, agrupats en blocs de 4 i 3 unitats amb una superfície màxima de 80 metres quadrats útils. El PAU-2 estableix la cessió urbanitzada a favor de l’Ajuntament d’una llenca de terreny de 968 metres quadrats de sòl que serà destinada a la creació d’un aparcament públic en bateria de 32 places, en paral·lel al carrer del Castell.

El PMU fou aprovat inicialment pel ple de l’Ajuntament el març de 2019 i durant el termini d’exposició pública va motivar les al·legacions de tres particulars. Malgrat que la proposta complia la regulació de la zona (clau 8, volumetria definida) pel que fa a l’altura dels nous edificis, l’Ajuntament s’ha mostrat sensible a la preocupació dels veïns i n’ha rebaixat 2,2 metres la cota màxima, mitjançant la substitució de la coberta original per una altra de plana.

Per indicació expressa de l’ACA, vora el torrent es deixarà una franja de servitud de pas de 5 metres en compliment del Text refós de la Llei d'Aigües. A més, el futur projecte d’urbanització inclourà una partida d’obra destinada a la neteja i posada a punt de l’arqueta de captació i dels dos tubs de desguàs de 80 centímetres de diàmetre que actualment estan obturats sota el carrer de Migjorn.

BlanqueigMillora de la vialitat

En la mateixa sessió, l’Ajuntament també va aprovar la recepció i inscripció en el registre de la propietat de diverses cessions de sòls al seu favor per part de diversos propietaris i promotors urbanístics. D’aquesta manera s’adequa la classificació d’aquests sòls a la normativa vigent establerta al POUM en cadascun dels sectors.

En cap cas, les cessions de sòl no donen dret a cap aprofitament urbanístic, sinó que majoritàriament es destinen a la millora de la vialitat existent. En aquest context s’inscriuen les cessions anticipades de 107 metres quadrats al carrer de Josep Maria de Sagarra, amb façana al passeig de la Riera, i de 29 metres quadrats més al carrer de Josep Puigoriol, vinculades a la transformació urbanística de l’antiga fàbrica del Blanqueig a través del PMU-6 i el PAU-9, respectivament.

L’Ajuntament també rebrà una altra cessió de 22 metres quadrats al final del carrer de Sant Jordi. Aquesta cessió porta implícit el compromís de reconstruir el mur de tancament de la propietat en una longitud de 4,6 metres, sense càrrec per al cedent.

Sistema hidràulic

En termes absoluts, la cessió més important correspon a 926 metres quadrats qualificats de sistema hidràulic, la qual cosa desencalla les obres de construcció del col·lector del torrent de Sant Berger. L’Ajuntament ha previst una partida pressupostària de 98.000 euros per executar l’obra, per a la qual compta amb una subvenció de l’ACA de 53.000 euros.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat