Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià adopta mesures preventives davant l'emergència del coronavirus

Imprimir correu electrònic

façana senseL'Ajuntament de Teià ha acordat, mitjançant decret d'alcaldia, adoptar mesures extraordinàries per tal de reduir el risc de propagació del coronavirus, prevenir qualsevol contagi, especialment en la població de risc, i, evitar una possible saturació del sistema públic de salut.

El decret pretén adaptar a escala local les mesures que ha anunciat avui dijous, 12 de març, el Consell Assessor del Pla d’Actuació del PROCICAT per a la contenció de la malaltia.

En concret, la Generalitat ha elevat el nivell de contenció de la fase d’alerta a la fase d’emergència 1, i ha acordat ordenar el tancament de les escoles, instituts i universitats a partir de demà.

Ateses les recomanacions i mesures adoptades pels departaments d'Afers Socials i d'Educació, l’Ajuntament de Teià ha resolt aprovar les següents mesures preventives:

1. En relació amb les activitats, serveis, entitats i clubs, a partir de demà 13 de març de 2020:

a) Ordenar el tancament de l'escola El Cim, l'institut Turó d'en Baldiri i la llar d'infants municipal Els Galamons, fins que sigui aixecat el tancament pel Govern de la Generalitat. Aquesta mesura obliga a suspendre la jornada de portes obertes previstes a l'Institut per aquest dissabte.

L'ordre del Departament també comporta el tancament de l'escola bressol Bambi.

L'Ajuntament fa extensiva aquesta recomanació a les escoles privades musicals, de dansa i d’art dramàtic del municipi.

b) Ordenar el tancament del Casal de la Gent Gran, el Casal de Joves i la Biblioteca, com a mínim durant els propers 15 dies.

c) Anul·lar durant els propers 15 dies tota activitat del Cau, Esplai i Casal de Joves del municipi.

d) Anul·lar les activitats, cursos, tallers i sortides organitzades de la Casa Municipal de Cultura, l'Espai Can Llaurador i el Poliesportiu Municipal, com a mínim durant els propers 15 dies.

Recomanar les mateixes mesures a les entitats privades de caràcter sòcio-cultural i esportiu.

e) Ordenar el tancament del Poliesportiu i del Complex Esportiu de Sant Berger, durant els propers 15 dies.

2. En relació amb el personal municipal:

Es recorden les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

• Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

• Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.

• Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

• Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar.se les mans de seguida.

• Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.

• Cal netejar regularment determinades superfícies (per assecar o fer desaparèixer les gotetes de Flügge de tots aquests virus) com els escriptoris dels llocs de treball o a la cuina.

Es prohibeix al personal municipal l’assistència a cursos, jornades o congressos fora de l’àmbit municipal.

De la mateixa manera, qualsevol persona que tingui febre, tos, sensació de falta d’aire i malestar general, tampoc no podrà comparèixer al seu lloc de feina i resta obligada a comunicar-ho al seu o la seva cap d’àrea.

3. Altres recomanacions:

Suspendre els oficis i activitats religioses.

Totes aquestes mesures s’actualitzaran d’acord amb les recomanacions i/o prohibicions que es puguin emetre al llarg dels pròxims dies des d’instàncies superiors.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat