Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Salut posa en marxa una 'app' per detectar i rastrejar el coronavirus

Imprimir correu electrònic

app001Ahir dimecres, 18 de març, el Departament de Salut de la Generalitat va posar en marxa una aplicació per a dispositius mòbils que permetrà fer un seguiment de l’evolució de la pandèmia del coronavirus a Catalunya.

La nova eina tecnològica StopCovid19Cat té quatre objectius:

- Detectar nous casos de la malaltia
- Fer un seguiment dels pacients sense tensionar els serveis sanitaris
- Conèixer com evoluciona la pandèmia i elaborar “mapes de calor” de la seva propagació pel territori
- Afavorir la presa de decisions dels comandaments sanitaris

Els ciutadans es poden descarregar l’aplicació en aquest enllaç. Després d’un senzill procés d’acreditació, les persones registrades podran controlar el seu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense col·lapsar els serveis sanitaris.

L’app pretén donar resposta al neguit de saber si presenten algun símptoma específic de Covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar general) per mitjà d’un senzill qüestionari. La informació aportada per cada usuari permet elaborar un perfil de pacient d’acord amb la seva simptomatologia i si té patologies prèvies o bé si està en procés de gestació o de postpart, entre d’altres.

Atenció sanitària

Amb aquesta informació, el sistema de Salut de Catalunya farà les accions més necessàries a través dels seus dispositius assistencials per tal que la persona rebi la millor atenció. En el cas de les persones greus i de les persones lleus però en situació de risc s’activarà el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) o bé l’atenció primària per poder-les atendre de forma adequada.

Evolució de la malaltia

L’app permet fer un seguiment dels pacients sostingut en el temps, amb la qual cosa es millorarà el coneixement sobre l'evolució de la pandèmia a tot el país i de forma localitzada a cada població. D’aquesta manera es podrà agilitar la presa de decisions per part de les autoritats sanitàries i millorar la resposta assistencial a tot el país.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat