Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià passa a la fase 0,5 de la desescalada, però manté les franges horàries

Imprimir correu electrònic

Fase 05A partir d’avui, 18 de maig, les tres regions sanitàries de Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud (que engloben el Maresme, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat) passen a la fase 0,5 de la desescalada -també dita "fase 0 avançada"-, la qual cosa permet aixecar algunes restriccions.

Aquestes són les principals novetats:

En l’àmbit del comerç

- No cal demanar cita prèvia per anar a un establiment comercial.
- Les botigues podran aplicar descomptes i rebaixes, sempre que no impliquin aglomeracions.
- Es permet l’obertura de comerços de més de 400 metres quadrats, sempre que es restringeixi la zona d’ús dels compradors per sota d’aquesta superfície.
- Clicant aquí podeu veure un llistat de les botigues i negocis oberts a Teià fins avui. La llista s’actualitzarà a mesura que se n’incorporin de nous o canviïn les condicions.

En l’àmbit de l’educació i la cultura

- Els centres escolars podran obrir en fase administrativa, sense reprendre l’activitat lectiva.
- Les biblioteques podran obrir per oferir el servei de préstec. En el cas de Teià, l’Ajuntament treballa conjuntament amb la Diputació per adoptar les mesures de protecció necessàries. N’informarem oportunament quan el servei estigui en condicions de reobrir.

En l’àmbit religiós

- L’església parroquial de Sant Martí reprendrà l’activitat de culte, sense superar mai un terç de l’aforament.
- Es flexibilitzen les vetlles i funerals per les víctimes de coronavirus. Hi podran assistir un màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en un recinte tancat.

En l’àmbit esportiu

- Els esportistes federats i federades podran sortir del municipi per practicar esport.

Cap canvi de mobilitat

La sortida la carrer se segueix regulant per les mateixes franges horàries i els mateixos criteris d’edat que fins ara, sense cap canvi. Les persones que passegen no poden allunyar-se més d’un quilòmetre de distància del seu domicili i segueix vigent la prohibició de sortir del municipi si no és per motiu laboral o causa justificada.

Molt especialment, cal deixar les franges de 10 a 12h i de 19 a 20h únicament per a ús de les persones més grans de 70 anys.

En tot cas, l’Ajuntament recorda la necessitat de mantenir la distància social al carrer, així com la recomanació de fer ús sempre de la mascareta i de caminar per la vorera del costat dret.

Activitats no permeses

La fase 0,5 no permet l’obertura de terrasses de bars i restaurants, ni l’obertura de gimnasos, ni les trobades de més de 10 persones fora de l’àmbit familiar.

En matèria de transport públic, de moment les línies C8 i C15 seguiran amb els mateixos horaris i freqüències que fins ara, en espera de recuperar la normalitat en la fase 1.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat