caenfrdeites

Teià seguirà amb franges horàries i amb bars i restaurants tancats

Imprimir correu electrònic

Vista TeiàAquesta matinada, el Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat una nova ordre del Ministeri de Sanitat que ha provocat una gran desorientació.

Entre d’altres, han circulat dos rumors que no són certs.

Franges horàries

D’una banda, s’ha dit que l’ordre elimina amb caràcter immediat les franges horàries que regulen la sortida al carrer per grups d’edat en tots els municipis de menys de 10.000 habitants. Però no és ben bé així. Aquesta possibilitat només es contempla en el cas d’aquell municipis “del medi rural” que tinguin una “baixa densitat de població” per sota dels 100 habitants per quilòmetre quadrat, independentment de la fase de desescalada en la qual es trobin.

Al Maresme, aquesta mesura només afecta el municipi de Sant Iscle de Vallalta.

Teià no compleix aquest requisit, ja que té una densitat de població de 970 habitants per quilòmetre quadrat, és a dir, gairebé deu vegades més de les condicions establertes. A més, la norma incorpora una disposició addicional que reitera l’exclusió d’aquells municipis que, com Teià, siguin contigus al teixit urbà d’una altra població, com seria el cas del Masnou o Premià de Dalt, amb densitats de població també superior als 100 habitants per quilòmetre quadrat.

En conseqüència, Teià haurà de seguir observant la sortida regulada per franges horàries dels seus veïns i veïnes, fins i tot en el cas de passar de la fase 0 avançada a la fase 1.

Terrasses de bars i restaurants

Al llarg del matí també s’ha afirmat que la nova odre ministerial permetria l’obertura des d’avui mateix de les terrasses de bars i restaurants amb una capacitat del 50% del seu aforament. Tampoc no és així. L’article 6 de la norma condiciona aquesta reobertura al compliment del requisit de densitat demogràfica descrit en el punt anterior.

Per tant, els establiments de restauració del municipi hauran de romandre tancats i únicament podran despatxar menjar per emportar fins que Teià no passi a la zona 1. Aleshores, bars i restaurants podran obrir les seves terrasses amb una limitació de l’ocupació global màxima del 50% i un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules, d’acord amb els articles 15 i 16 l’ordre SND/399/2020, de 9 de maig.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites