Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià passa a la fase 1 i podrà reobrir terrasses de bars i restaurants

Imprimir correu electrònic

fase1aA partir d’aquesta mitjanit, les regions sanitàries de Barcelona i les àrees metropolitanes sud i nord, en la qual es troba Teià, passen a la fase 1 del desconfinament progressiu.

A continuació es descriuen les principals novetats d’aquesta fase.

Amb caràcter general

➔ Es mantenen les recomanacions sobre teletreball i les mesures de reorganització i conciliació laboral per reduir la mobilitat.
➔ Totes les persones majors de 6 anys han de portar mascareta fora de casa, tret que realitzin un esforç físic intens o bé existeixin raons mèdiques degudament justificades que en desaconsellin l'ús.

c15En l'àmbit de la mobilitat

➔ La sortida la carrer se segueix regulant per les mateixes franges horàries i els mateixos criteris d’edat que fins ara.
➔ Els nens i nenes menors de 14 anys podran anar acompanyats per dues persones adultes, en comptes d’una de sola.
➔ Es permet la sortida al carrer en grups de 10 persones com a màxim, mentre mantinguin la distància mínima de seguretat de 2 metres entre elles.
➔ Les persones que passegen no poden allunyar-se més d’un quilòmetre del seu domicili.
➔ S’admet la mobilitat general dins la regió sanitària sense cap limitació horària, també per anar a la segona residència si aquesta es troba al Baix Maresme, el Barcelonès Nord, el Vallès Occidental o el Vallès Oriental.
➔ Es manté la possibilitat de desplaçar-se a altres regions sanitàries únicament per motius sanitaris, laborals, professionals o empresarials, de retorn al lloc de residència familiar, assistència i cura de persones grans, dependents o amb discapacitat o per força major.

En matèria de transport públic

➔ D’entrada, la línia de bus C8 (Teià-Barcelona) mantindrà els mateixos horaris que en la fase 0,5.
➔ La línia de bus C15 (Teià-Ocata) incrementarà la seva oferta i passarà del 55% al 80% de la freqüència, d’acord amb la imatge adjunta.
➔ Mentre duri l’estat d’alarma, l’Ajuntament manté la gratuïtat del servei de taxi a demanda. Si voleu més informació, cliqueu aquí.

terrassesEn l’àmbit comercial

➔ Es permet la reobertura de terrasses d’establiments d’hostaleria i restauració amb una ocupació global màxima del 50% de l’aforament, amb un nombre màxim de 10 persones per taula i deixant una distància de seguretat entre taules de 2 metres.
➔ No cal demanar cita prèvia per anar a un establiment comercial, tret que es tracti de centres de jardineria i vivers de plantes.
➔ Els locals han d’establir un horari d’atenció amb servei prioritari per a persones majors de 65 anys.
➔ Les botigues podran aplicar descomptes i rebaixes, sempre que no impliquin aglomeracions.
➔ Es permet l’obertura de comerços de més de 400 metres quadrats, sempre que es restringeixi la zona d’ús dels compradors per sota d’aquesta superfície.
Clicant aquí podeu veure un llistat de les botigues i negocis oberts a Teià fins avui. La llista s’actualitzarà a mesura que se n’incorporin de nous o canviïn les condicions.

Obres de reforma i rehabilitació

➔ Es permeten les obres dins d’edificis familiars i plurifamiliars, sense contacte físic amb els ocupants i garantint la distància de seguretat de 2 metres i l’ús de mascareta.

En l’àmbit social i familiar

➔ Es permeten les reunions de fins a un màxim de 10 persones i cal respectar la distància de seguretat de 2 metres.
➔ Les trobades es poden fer als domicilis, a les zones comunes dels edificis, al carrer, etc.
➔ Aquest límit no s’aplica a les persones que conviuen al mateix domicili, que en poden ser més.

En l’àmbit del lleure

➔ El Consorci del Parc de la Serralada Litoral reobrirà l’accés als equipaments públics, com ara el mirador de la Cornisa.
➔ Els parcs infantils i la zona de lleure per a gossos podran obrir al llarg dels pròxims dies. Aquesta setmana, l’Ajuntament treballarà per desinfectar i posar a punt aquests espais. N’informarem oportunament quan estiguin en condicions de reobrir.

frangesEn l’àmbit esportiu

➔ Es mantenen les franges horàries. A la fase 1, l'esport i els passejos són al matí i al vespre (de 6 a 10h i de 20 a 23h).
➔ Els esportistes professionals o federats poden entrenar en tota la regió sanitària, és a dir, el Baix Maresme, el Barcelonès Nord, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
➔ La pràctica esportiva d'oci només es pot fer dins del municipi.
➔ S'elimina l'obligació de fer esport individualment. Es podran fer esports individuals i sense contacte –com sortir a córrer o en bicicleta– en grups de fins a 10 persones, encara que no visquin juntes, sempre que es mantinguin les mesures de seguretat.

En l’àmbit religiós

➔ Es reprèn l’activitat de culte, sense superar mai un terç de l’aforament de l’església.
➔ A les vetlles i funerals podran assistir un màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en un recinte tancat.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat