Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià i tot Catalunya entren de ple en la fase 3

Imprimir correu electrònic

Fase 3aDesprés de la publicació de l'anunci al Butlletí Oficial de l'Estat, aquest matí la regió sanitària de Barcelona i les metropolitanes Nord i Sud s’han afegit a la resta de demarcacions catalanes que ja es trobaven en la fase 3 del desconfinament progressiu. D’aquesta manera s’assoleix la darrera fase o “fase avançada” en el procés de desescalada cap a la “nova normalitat”.

Aquest procés culminarà el pròxim diumenge, 21 de juny, amb la finalització de l’estat d’alarma després que fos aprovat per primer cop el 14 de març.

‘Nova normalitat’

Tot i l’inici de la temporada d’estiu, les vacances escolars i l’obertura de fronteres, en l’àmbit laboral es mantenen les recomanacions sobre teletreball per reduir la mobilitat i el contacte amb companys de feina.

Les persones majors de 6 anys han de portar mascareta fora de casa, tret que realitzin un esforç físic intens o bé existeixin raons mèdiques degudament justificades que n’impedeixin l’ús.
A continuació es descriuen els principals canvis d’aquesta fase.

Mobilitat

➔ En la fase 2 ja es van eliminar les franges horàries i la restricció de sortir al carrer un sol cop al dia. Des del 8 de juny es pot sortir a l’hora que es vulgui, les vegades que es vulgui i l’estona que es vulgui.
➔ En la fase 2 va desaparèixer la limitació del municipi. Es pot viatjar arreu de Catalunya, en grups de fins a 20 persones, sense comptar-hi les convivents.
➔ Es permet la sortida al carrer en grups de 20 persones com a màxim, mentre mantinguin la distància mínima de seguretat de 2 metres entre elles.
➔ Els menors de 14 anys no poden anar sols. Han d’anar acompanyats de persones adultes, fins a formar grups de 20 persones com a màxim.

Transport públic

➔ Es poden utilitzar tots els seients de trens i autobusos.
➔ Si hi ha viatgers drets, s’admet un màxim de dos viatgers per metre quadrat a la zona de peu.
➔ A partir de la setmana vinent, la línia de bus C8 (Teià-Barcelona) recuperarà el seu horari habitual, amb 15 expedicions diàries en cada sentit de dilluns a dissabte.
➔ Des del 8 de juny, la línia de bus C15 (Teià-Ocata) presta el 100% del servei.
➔ A partir de dilluns, dia 22, l’Ajuntament suspèn la gratuïtat del servei de taxi a demanda, coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma.

Bars i restaurants

➔ Des del 8 de juny es permet l’ús interior dels locals establiments d’hostaleria, amb una ocupació màxima del 50% de l’aforament.
➔ El consum a l’interior del local només es pot fer assegut a taula o agrupacions de taules i preferentment amb reserva prèvia.
➔ A partir d’avui, es permet el servei a la barra, sempre que no se superi el 50% de l’aforament habitual.
➔ A les terrasses, s’admet una ocupació global del 75%, amb un nombre màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules i deixant sempre una distància de seguretat entre taules o agrupacions de taules de 2 metres.

Comerç i negocis

➔ Des del 8 de juny es permet l’obertura de comerços, independentment de la seva superfície.
➔ La cita prèvia només és necessària si el titular de l’activitat l’exigeix.
➔ L’aforament màxim no pot superar mai el 50% de la capacitat de l’establiment.
➔ Les botigues poden aplicar descomptes i rebaixes, sempre que no impliquin aglomeracions.
➔ S’ha de garantir una distància mínima de 2 metres entre clients.
➔ Cal netejar i desinfectar les instal·lacions dues vegades al dia.
➔ No hi haurà productes de prova.
➔ És obligatori posar a disposició dels clients gels hidroalcohòlics a l'entrada dels locals.
➔ S’ha de reservar un horari d’atenció prioritari per a majors de 65 anys.

Vida social

➔ Es permeten les reunions de fins a un màxim de 20 persones, sense comptar els membres de la unitat de convivència, i cal respectar la distància de seguretat de 2 metres.
➔ Les trobades es poden fer als domicilis, a les zones comunes dels edificis, al carrer, etc.

Oci i lleure

➔ Es pot passejar i fer esport per qualsevol espai i parc natural del país.
➔ Tots els parcs infantils, fonts públiques i zones verdes del municipi estan oberts des del 30 de maig.

Esplais i casals d’estiu

➔ Es pot participar en activitats de lleure per a infants i joves, en grups de 10 persones (d’un màxim de 80 persones en espais tancats i de 200 en espais a l’aire lliure, inclosos els monitors).

Pràctica esportiva

➔ Desapareixen totes les franges horàries, incloses les de la gent gran, de manera que es pot fer esport a qualsevol hora i l’estona que es vulgui.
➔ Desapareix la limitació de la regió sanitària. Es pot fer esport a tot Catalunya.
➔ Es pot passejar i fer esport en grups de fins a 20 persones, sense comptar els membres de la unitat de convivència, sempre que es mantinguin les mesures de seguretat.

Poliesportiu i piscina municipals

➔ Segueixen tancats el Poliesportiu Municipal El Cim i la resta d’equipaments públics esportius a l’aire lliure. Podeu seguir les activitats dirigides del Poliesportiu a través del seu canal de Youtube.
➔ L’1 de juliol obrirà la piscina municipal de Sant Berger, amb una capacitat màxima del 30% de l’aforament i respectant la distància de seguretat de 2 metres.
➔ Per accedir-hi caldrà comprar l’entrada a l’Ajuntament per a un dels dos torns: matí (d’11 a 14.30h) o tarda (de 16 a 19.30h).
➔ No es podran utilitzar els vestidors ni les màquines de venda automàtica.

Fase 3 platgesPlatges

➔ A partir d’avui es pot anar a qualsevol platja de Catalunya.
➔ Cada banyista tindrà assignats 4 metres quadrats, tenint en compte que han de quedar lliures els primers sis metres de distància de l’aigua.
➔ Es permet anar-hi en grups de fins a 15 persones, respectant la distància interpersonal de 2 metres.
➔ Es poden utilitzar les dutxes, els rentapeus a l'aire lliure, els lavabos i vestuaris i altres serveis públics similars amb una ocupació màxima d'una persona.
➔ Els ajuntaments poden limitar l'accés a les platges així com el temps de permanència.

Biblioteques i sales d’exposicions

➔ Des del 3 de juny, la Biblioteca de can Llaurador és oberta dilluns, dimarts, dijous i divendres de 17 a 20h i dimecres de 10 a 13h. D’acord amb el protocol de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, s’hi ofereixen els serveis de préstec, informació bibliogràfica i consulta dels ordinadors de la sala. En tots els casos és imprescindible concertar hora prèvia.
➔ Des del passat dia 5, La Unió va inaugurar l’exposició Crònica del confinament, que es pot visitar dijous i divendres de 18 a 20.30h, dissabte d’11 a 14h i de 18 a 20.30h, i diumenge d’11 a 14h. La sala admet la meitat de l’aforament, sense necessitat de cita prèvia.

Casaments

➔ Les cerimònies nupcials i altres celebracions religioses es poden realitzar a totes les instal·lacions, públiques o privades, a l’aire lliure o en espais tancats, sempre que no se superi el 50% de l’aforament i amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure o 75 persones en espais tancats.
➔ Cal mantenir la distància mínima de seguretat de 2 metres, higiene de mans i ús de mascareta.

Vetlles, enterraments i vida espiritual

➔ L’església parroquial de Sant Martí és oberta sense superar mai el 75% de l’aforament.
➔ Des del 7 de juny, el cementiri municipal és obert cada diumenge de 10 a 14h.
➔ També s’ha obert el tanatori. A les vetlles i funerals podran assistir un màxim de 50 persones a l’aire lliure i 25 en un recinte tancat.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat