Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Comença la votació popular del concurs internacional de perfumeria Mouillette d’Argent

Imprimir correu electrònic

Cartell III Concurs de perfumeriaAvui divendres a les 19h, l’Ajuntament de Teià obrirà dos punts de votació a ca l’Antiga i La Unió perquè tots els veïns i veïnes del poble que ho desitgin puguin participar en l’elecció del premi del públic del concurs internacional de perfumeria Mouillette d’Argent, que enguany arriba a la tercera edició.

Com ja vam informar el passat 27 de març, malgrat la situació de pandèmia, els organitzadors del Maridatge dels Sentits van mantenir la convocatòria del concurs de perfumeria atès la notorietat que ha adquirit dins del sector a escala mundial i per reconèixer formalment el treball creatiu que desenes de perfumistes estaven realitzant des de feia molts mesos.

De fet, el termini d’inscripció va finalitzar el 29 de febrer amb 79 perfumistes registrats, tot i que l’extensió de la Covid-19 arreu del planeta i l’increment dels controls i les prohibicions duaneres només han permès la recepció de 46 fragàncies procedents de l’Estat espanyol, l’Argentina, Bolívia, Coreu del Sud, França, Gran Bretanya, Itàlia, Mèxic, Veneçuela i Tunísia.

Dos guardons

El concurs consta de dues categories: el premi del jurat i el del públic. Enguany, la nota olfactiva predominant és el pebre i les espècies. En aquests moments, el tribunal presidit per Rossend Colomer ja ha seleccionat els 12 perfums finalistes que competiran per obtenir el favor del públic.

Els dos premis seran atorgats el 4 de juliol a les 19h en un acte públic que tindrà lloc als jardins de ca l’Antiga.

Des d’avui i fins aleshores, tothom qui vulgui té l’oportunitat d’ensumar les 12 propostes seleccionades i votar la seva preferida a La Unió i ca l’Antiga. Els espais i la mecànica de votació observen totes les mesures de seguretat: s’hi accedirà per torns controlats d’una sola persona, a l’interior de la sala hi haurà 12 flascons amb vaporitzador i un munt de tires de cartró (mouillettes) per impregnar i acostar al nas. Per últim, l’emissió del vot es farà a través de l’activació d’un codi QR amb el mòbil.

Els horaris d’obertura són els següents:

III ConcursLa Unió:
Dissabte 27 de juny, d’11 a 14h i de 18 a 20h
Diumenge 28 de juny, d'11 a 14h
Dijous 2 de juliol, de 18 a 20h
Divendres 3 de juliol, de 18 a 20h
Dissabte 4 de juliol, d'11 a 14h

Ca l'Antiga:
Dijous 2 de juliol, de 18 a 20.30h
Divendres 3 de juliol, a partir de les 20h
Dissabte 4 de juliol, abans de la cerimònia de lliurament.

A més de Teià, els organitzadors del certamen també han habilitat dos espais de votació als establiments Les Topettes (carrer de Joaquim Costa, 33) i Isidro Cosmetic Shop (carrer de Marià Aguiló, 83) com a avantsala del congrés per a professionals del sector Barcelona Olfaction Week (BOW) que se celebrarà del 29 de juny al 4 de juliol. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Teià i Ainea Perfums fan una passa més en la projecció exterior del municipi i del concurs que duu el seu nom.

Premis ‘Talent creatiu i empresa’

Coincidint amb l’inici de les votacions, avui a les 19h tindran lloc a ca l’Antiga dos actes públics: la inauguració de l’exposició de les obres finalistes de la segona edició del premi internacional Nasevo que convoca la Fundació Ernesto Ventós per a joves artistes menors de 35 anys, i el lliurament dels premis Talent creatiu i empresa del Departament d’Educació.

L'objecte d’aquest programa de la Generalitat és fomentar la participació dels estudiants d'arts plàstiques i disseny en projectes innovadors que posin en contacte els seus centres docents amb empreses i institucions perquè els alumnes adquireixin hàbits de treball en equip, orientació cap al client, sentit d'iniciativa i esperit emprenedor.

Amb aquest afany, ara fa un any, l’Ajuntament de Teià i Ainea Perfums van proposar al Departament d’Educació una col·laboració dins l’esmentat projecte per encarregar tres propostes, a través dels corresponents concursos: un per crear la cartellera i la imatge gràfica del IV Maridatge dels Sentits, un altre per donar forma al trofeu del III concurs internacional de perfumeria i un per dissenyar el pàckaging per empacar el perfum guanyador de la II edició del certamen.

Els dos actes d’avui -inauguració i cerimònia de premis- són gratuïts i oberts a tothom, però l’aforament és limitat. Per qüestions de seguretat, es demana als assistents que siguin puntuals i que portin mascareta.

Pròximes cites

Els actes relacionats amb el Maridatge dels Sentits i la Barcelona Olfaction Week a Teià s’allargaran fins al cap de setmana vinent.

El pròxim divendres 3 de juliol a les 19h tindrà lloc, també a ca l'Antiga, el lliurament dels premis Nasevo 2020 per emfasitzar la relació entre l’art i el sentit de l’olfacte a través de la tècnica del collage. I l’endemà dissabte, al mateix lloc i hora, se celebrarà la cerimònia d’entrega dels guardons del III concurs internacional de perfumeria.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat