Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Teià s’adhereix al Dia de l’Orgull LGTBI

Imprimir correu electrònic

Dia Orgull LGTBIAquests dies, la façana de l’Ajuntament de Teià llueix la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Coincidint amb aquesta data, la Regidoria de Drets Civils ha fet públic avui aquest manifest:

"El 28 de juny i cada dia, el municipi de Teià dona suport a la identitat de gènere i a la diversitat sexual.

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets que van ocórrer el 28 de juny de 1969 a la revolta d’Stonewall, Nova York, quan va denunciar públicament per primera vegada la vulneració de drets i la repressió social que patien les persones LGTBI. Aquells aldarull i manifestacions als carrers de la ciutat van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer la igualtat i la dignitat del col·lectiu.

Malauradament, mig segle després se segueix odiant, discriminant, matant i normalitzant que hi hagi persones que es treguin la vida per la seva orientació sexual i identitat de gènere.

Des del consistori rebutgem qualsevol discriminació, com el cas recent de l’activista egípcia Sara Hegazy, que va haver d’exiliar-se per onejar una bandera de l’arc de Sant Martí en un concert.

No tolerarem cap acte que atempti contra el col·lectiu. La base del respecte neix de l'educació lliure de sexisme i de la imposició de les idees heteronormatives. La lluita cap a la igualtat també inclou el respecte cap a totes les persones que formen part del moviment LGTBI.

En una situació com l’actual es més important que mai vetllar per l’equitat social i pel respecte a la diversitat sexual i de gènere per corregir discriminacions derivades de la lògica heteropatriarcal.

Volem que el col·lectiu LGTBI visqui lliure de LGTBIfòbies i gaudeixi de la seva dignitat humana i de la llibertat per estimar, sentir i expressar-se com desitgi.

Hem de seguir dissenyant polítiques per la diversitat sexual i de gènere amb l’objectiu de transformar els drets formals del col·lectiu en realitats viscudes, visibles i acceptades socialment.

Assolir i integrar la diversitat sexual i de gènere és sinònim d’obertura i progrés per a tots i totes, ja que els valors de la igualtat i l’equitat social són un indicador de salut de les societats democràtiques.

Ens volem lliures, plenes, sense violència i sense por. Per això avui i cada dia lluïm els colors de l'arc de Sant Martí amb orgull".

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat