Apreta intro per cercar
93 555 12 34
  • Inici
  • Notícies
  • DESTACATS
  • L’Ajuntament de Teià demana que els alumnes del poble facin la selectivitat al Masnou i no pas a Mataró

L’Ajuntament de Teià demana que els alumnes del poble facin la selectivitat al Masnou i no pas a Mataró

Imprimir correu electrònic

satorrasAquest matí, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, d’acord amb el director de l’Institut Maremar, Josep Lluís Martínez, s’ha posat en contacte amb el coordinador de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), Àngel Gil, per demanar-li que es modifiqui la seu on els alumnes de segon curs de Batxillerat de poble hauran de realitzar els exàmens de la selectivitat.

La mesura afecta els 42 alumnes teianecs i masnovins procedents de l’Institut Maremar, els quals hauran d’examinar-se a l’Institut Alexandre Satorras de Mataró, situat a la perifèria de la capital comarcal.

L’alcalde de Teià lamenta la manera i el moment com s’ha conegut la notícia, “a les portes de les PAU”, i en critica especialment la llunyania del centre i la mala connexió en transport públic.

Bosch explica que, durant els quatre dies que duren els exàmens, “caldrà que els joves de Teià agafin tres mitjans de transport pels volts de les 6h per ser abans de les 8h a Mataró. És a dir, el bus C15 de Teià a Ocata, amb poca capacitat de passatgers, el tren d’Ocata a Mataró, i, finalment, el bus de Mataró Rodalies fins a la ubicació del centre, amb els nervis i riscos inherents”.

L’alcalde recorda que “ja és prou feixuc emocionalment i físicament haver de fer les proves amb mascareta i amb les mesures de seguretat pertinents, com perquè a més s'hagin de desplaçar en aquestes condicions, quan precisament una de les recomanacions és que l'alumnat procuri no haver d'agafar transport públic, per evitar riscos”.

A més, s’ha de tenir en compte que l'horari d'enguany de les PAU comporta que alguns alumnes tinguin el primer examen a les 9h i el següent a les 15h, i de cap de les maneres no podran tornar a casa entre un i l’altre, sinó que hauran de romandre tot el dia a l'institut i passar moltes hores junts, inclosa l'hora de dinar. En total, es calcula que hi haurà uns 80 alumnes de Teià i el Masnou en aquesta situació, procedents dels instituts Mediterrània i Maremar.

Per a l’alcalde de Teià, en aquestes circumstàncies “difícilment es podran mantenir les mesures de seguretat i higiene que estableix el Departament de Salut i la mateixa Oficina d’Accés a la Universitat”.

INS MediterràniaAlternativa més propera

Inicialment, el Departament de Salut va ajornar les dates de les PAU a causa del coronavirus i posteriorment va programar-ne unes de noves i en va ampliar el nombre de tribunals per tal d’evitar aglomeracions i reduir-ne els desplaçaments.

En aquell context, l’institut Mediterrània del Masnou es va posar a disposició de l'Oficina d'Accés a la Universitat per acollir les proves, però l’oferiment va ser finalment descartat adduint a la “complexitat per configurar els tribunals i quadrar-ne les capacitats”. Aquesta explicació no convenç els responsables municipals de Teià ni l’equip directiu de l’institut Maremar, que posa com a exemple d’una mala planificació el fet que l'alumnat de Premià de Dalt s’examinarà a l'Institut Thalassa de Montgat.

Per tot plegat, l’alcalde de Teià sol·licita “una reconsideració amb urgència” al coordinador de les PAU, “pel bé dels alumnes que s'han d'examinar de la prova més important del seu futur acadèmic”.

Complementàriament, Bosch ha compartit la seva demanda amb l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, i el delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernàndez.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat