caenfrdeites

Teià aborda el curs escolar amb grups bombolla i mesures anti-Covid

Imprimir correu electrònic

cursL’Ajuntament i els centres educatius de Teià es preparen per abordar el retorn a les aules el pròxim dilluns, 14 de setembre, després que l’activitat lectiva va quedar suspesa el passat mes de març a causa de la pandèmia.

La regidora d’Educació, Montse Riera, expressa la seva “disposició i disponibilitat absoluta per atendre les demandes dels quatre centres de la població”. En aquest sentit, destaca “la feina feta per totes les directores, ja que s’enfronten a més problemes dels habituals, amb incertesa i amb limitació de recursos humans i materials”. Per això, Riera es compromet a “intentar arribar allà on no arribi el Departament d’Ensenyament”. La regidora posa com a exemple les tanques per compartimentar espais, la compra de termòmetres i gel hidroalcohòlic, així com de productes de neteja per a taules, teclats o joguines, entre d’altres.

Novetats als centres

A continuació, destaquem algunes de les mesures adoptades a cada centre:

Escola Bressol Municipal Els Galamons: L’Ajuntament ha ampliat dels serveis de suport i ha incrementat les hores dedicades a neteja i cuina. El curs es va iniciar el passat dia 7 en període d’adaptació, sense incidències.

Escola Bressol Bambi: Aquest curs, l’Ajuntament de Teià subvenciona les famílies que hi portin els seus fills i filles de 0 a 3 anys amb 80 euros mensuals per alumne. El curs es va iniciar el passat dia 7 en període d’adaptació, amb normalitat.

Escola El Cim: El col·legi ha distribuït en tres i quatre grups de convivència alguns cursos per rebaixar la ràtio d’alumnes per classe, aprofitant i adequant totes les dependències. Per això ha calgut adequar alguns espais comuns i millora de la ventilació d’una classe. A més, s’ha reforçat el servei de neteja i s’han habilitat quatre accessos diferenciats per facilitar l’entrada i sortida ordenada del centre. Aquesta operació es coordinarà amb la Policia Local per evitar aglomeracions.

Institut Turó d’en Baldiri: A més de l’accés habitual per la rampa del pati, se n’habilitarà un altre a través del carrer de Charles Darwin, per esglaonar les sortides i entrades de l’alumnat. Aquestes operacions es coordinaran amb la Policia Local per evitar aglomeracions.

Coordinació amb Salut

La regidora d’Educació explica que l’Ajuntament i els centres escolars de Teià comptaran amb una persona de referència a l’Àrea Bàsica de Salut. Aquest professional disposarà d’un llistat del professorat, dels grups d’alumnes i de les respectives unitats familiars per si calgués aïllar-los, en cas de detecció de casos positius.

Mascaretes i noves mesures

A pocs dies de la reentrada escolar, ahir dimecres el Procicat va actualitzar les darreres mesures sanitàries en l'àmbit educatiu. Aquestes són les novetats principals:

- El primer dia del curs, i almenys durant les dues primeres setmanes, tots els infants a partir dels 6 anys hauran de dur mascareta en tots els centres. L’Agència de Salut Pública ho justifica perquè es tracta del començament de curs i l’alumnat encara no prové d’un grup estable. Passat aquest període, es revisarà l’obligatorietat a partir dels 6 anys, segons quin sigui l’estat de la pandèmia.

- Les reunions entre el centre i les famílies no poden ser presencials.

- Les reunions dels claustres d’escoles i instituts hauran de ser telemàtiques i només podran ser presencials de forma excepcional, en grups inferiors a 10 persones.

- A partir de la tercera setmana de setembre es farà cribratge poblacional a les escoles i instituts segons indicacions de vigilància epidemiològica i prioritzant les escoles on hi hagi casos.

Mocs i mal de coll

Finalment, en consens amb la comunitat pediàtrica, els departaments d’Educació i Salut també han actualitzat la simptomatologia de Covid-19 entre els infants. El llistat de símptomes és:

- Febre o febrícula per sobre de 37,5 graus
- Tos
- Dificultat per a respirar
- Fatiga, dolors musculars i/o mal de cap
- Mal de panxa amb vòmits o diarrea
- Pèrdua d’olfacte o gust

Atès que el mal de coll i el refredat nasal, amb o sense mocs, són molt habituals en els infants, només es consideraran símptomes potencials de Covid-19 quan també hi hagi febre o altres manifestacions de la llista.

Protocol d’actuació

Els centres escolars només tancaran en cas que es donin més de dos positius en diferents grups estables.

En cas que un alumne o mestre presenti simptomatologia, haurà de ser avaluat per un equip d'atenció primària. Si es tracta d'una sospita, la persona avaluada, junt amb els seus convivents, s'hauran d'aïllar a l'espera d'una prova PCR. Només en cas que la PCR sigui positiva, caldrà aïllar tot el grup de convivència estable escolar. A tots els membres d'aquest grup se'ls realitzarà també una prova PCR per detectar casos positius asimptomàtics, i els serveis de vigilància epidemiològica entraran als centres per fer cerca activa de casos. 

En cas que l'alumne afectat tingui germans, també se'ls farà la prova PCR, però només s'aïllaran els seus grups estables en cas que la PCR també sigui positiva.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites