Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Galdric Armengol guanya la Mostra Literària del Maresme en la categoria de poesia

Imprimir correu electrònic

Mostra2020bAquest migdia, Galdric Armengol ha recollit de mans de l’alcalde, Andreu Bosch, i de la regidora de Cultura, Olga Parra, el premi que l’acredita com a guanyador de la fase comarcal de la Mostra Literària del Maresme en la categoria de poesia per a infants de 9 a 11 anys per l’obra titulada El pangolí.

L’acte ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament, ja que la cerimònia oficial de lliurament a tots els guardonats de la comarca prevista inicialment a La Unió es va haver d’ajornar, el 29 de novembre, i de cancel·lar definitivament, el 13 de desembre, a causa de la pandèmia.

Dels 221 treballs en prosa i poesia seleccionats per a la fase comarcal, El pangolí d’Armengol ha estat l’únic guardonat de Teià. El jurat de la Mostra, format en aquesta categoria per l’editora Glòria Gasch i l’escriptor i traductor Jordi Boixadó, n’han destacat “el vocabulari ric i el bon ritme”.

La composició diu així:

El pangolí nas fi
és molt considerat
si li dones porc espí
no li haurà agradat.

Casa seva és un cau
de tota mena de sarau
si hi vols anar
primer has de passar
pel bosc de la foscor.

Mostra2020cReminiscències de Carner

El 19 de juliol, Armengol es va proclamar guanyador de la fase local de la Mostra, en un acte públic celebrat al parc de can Godó, en el marc del 50è aniversari de la publicació del Bestiari del poeta Jaume Carner.

Avui, la regidoria de Cultura s’ha adreçat al jove autor i li ha dit: “Té gràcia que guanyessis amb aquesta composició, que es diu ‘El pangolí’, perquè justament en aquell acte presentàvem un conjunt de poemes musicats dedicats a bèsties diverses, tal com va fer Ramon Llull o Pere Quart”. Tot i que la composició del poema és anterior a l’arribada de la Covid-19, Parra ha recordat que aquest animal “s’ha posat de moda perquè en algun moment se l’ha acusat de ser l’origen del coronavirus”.

A continuació, l’alcalde li ha lliurat un diploma en nom de la conselleria de Cultura del Consell Comarcal i un xec per de 150 euros per comprar llibres, a més d’un exemplar del CD El carrer que em du a casa, amb poetes del Maresme com Marià Manent, Salvador Espriu o Valerià Pujol. Bosch també li ha regalat, en nom de l'Ajuntament, un exemplar del llibre Epictet -l'esclau del celler romà de Vallmora- amb la dedicatòria següent: "A en Galdric Armengol, amb ressons medievals i trobadorescos, aquesta història romana de l'heroi i esclau Epictet".

Llibre recopilatori

Com és tradicional, el Consell Comarcal ha editat també un llibre que recull les 27 obres guanyadores en totes les categories. En aquesta ocasió, la portada i el punt de llibre que l’acompanya recull la il·lustració titulada Noia a la biblioteca 2015, de l’artista teianenc Gerard Rosés. Si voleu, podeu consultar el volum clicant aquí i descarregar-vos el punt de llibre en aquest enllaç.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat